Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔιήμερη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας της BA την επόμενη εβδομάδα
Αεροπορικές εταιρείες

Διήμερη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας της BA την επόμενη εβδομάδα

Το σωματείο Unite καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Η BA επεσημαίνει ότι τα πληρώματα που αντιπροσωπεύονται από το Unite εργάζονται μόνο σε λίγες πτήσεις από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Gatwick, Stansted και London City δε θα επηρεαστούν από την απεργία.

Τα πληρώματα καμπίνας της British Airways θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα, ύστερα από την άρνησή τους να δεχθούν τη νέα μισθολογική προσφορά από τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας.

Το σωματείο τους, Unite, καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, καθώς είχε αναβάλει την απεργία την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, για να αποφασίσει σχετικά με τη νέα προσφορά που κατέθεσε η διοίκηση. Η απεργία της επόμενης εβδομάδας θα επηρεάσει το λεγόμενο “mixed fleet” πλήρωμα που εισήλθε στην BA μετά το 2010 (συνολικά, αποτελούν το 15% των πληρωμάτων καμπίνας).

Σε ανακοίνωσή της η BA αναφέρει ότι “πρόκειται να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες θα ταξιδέψουν προς τους προορισμούς τους”. Ακόμη, ότι λεπτομέρειες για τυχόν αλλαγές πτήσεων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, όταν θα οριστικοποιηθεί και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

“Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι που το Unite , για άλλη μια φορά, επέλεξε να στοχοποιήσεις τους πελάτες μας”, δήλωσε η εταιρεία. “Τώρα επικεντρωνόμαστε στο να προστατεύσουμε τους πελάτες μας από αυτήν την περιττή και εντελώς άδικη κίνηση”.

Η BA επεσημαίνει ότι τα πληρώματα που αντιπροσωπεύονται από το Unite εργάζονται μόνο σε λίγες πτήσεις από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Gatwick, Stansted και London City δε θα επηρεαστούν από την απεργία.

Το ζήτημα αφορά σε περίπου 4.000 άτομα πλήρωμα, από τα οποία σχεδόν 2.500 είμναι μέλη του Unite. Τα σωματεία ανακοίνωσαν ότι τους έχουν υποσχεθεί μισθούς ύψους 21.000-25.000 λιρών, αλλά στην πραγματικότητα παίρνουν μόλις 12.000 λίρες, συν 3 λίρες για κάθε ώρα πτήσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024