Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟι Νοτιοκορεάτες συνταξιούχοι επενδύουν στο τομέα της φιλοξενίας
Ξενοδοχία

Οι Νοτιοκορεάτες συνταξιούχοι επενδύουν στο τομέα της φιλοξενίας

H Εθνική Υπηρεσία Συντάξεων της Νοτίου Κορέας -η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο- επενδύει στον όμιλο της Starwood Hotels, αναμένοντας κέρδη. Η κίνηση, που έγινε προς αυτόν τον κλάδο για πρώτη φορά, θεωρείται πάντως υψηλού ρίσκου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κορεατικού Τύπου, η Εθνική Υπηρεσία Συντάξεων της χώρας, (National Pension Service – NPS), η οποία σημειώνεται ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο διαθέτωντας 452 δισ. δολ.ενεργητικό, πρόκειται να επενδύσει το ποσό των 300 εκατ. δολ. σε ένα επενδυτικό σχήμα που ανήκει στην ξενοδοχειακή αλυσίδα της Starwood Hotels και έχει επικεφαλής τον Barry Sternlicht.

Όπως ανακοινώθηκε, το NPS θα απευθυνθεί πρώτη φορά στην ξενοδοχία, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος αυτός σε σχέση με άλλους κλάδους περιουσιακών στοιχείων κρίνεται μεγαλύτερου ρίσκου. Ήδη το NPS έχει επενδύσει στις ΗΠΑ σε μεγάλα κτίρια γραφείων στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Λονδίνο.

Η κίνηση αυτή δεν είναι βέβαια και τόσο επαναστατική, καθώς έχουν γίνει και παλαιότερα αντίστοιχες επενδύσεις στον κλάδο της ξενοδοχίας από άλλες χώρες, κρύβει όμως σίγουρα μια αρκετά μεγάλη δόση ρίσκου σε σχέση με άλλους κλάδους, στους οποίους έχει τη δυνατότητα να επενδύσει το ταμείο.

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία γενικότερα είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση των χρημάτων των συνταξιούχων, και έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν ότι οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν παροχές. Τα ταμεία, είναι συνήθως συντηρητικά στις επενδύσεις τους, εστιάζοντας σε κρατικά χρεόγραφα, ομόλογα υψηλής ποιότητας, καθώς και σε μετοχές blue-chip.

Με την κίνηση αυτή λοιπόν, εξασφαλίζονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα χρήματα των συνταξιούχων, και οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο πεπεισμένοι και σίγουροι πως τα χρήματα που δίνουν στο κράτος θα είναι ασφαλή.

Είναι γεγονός, ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος είναι πολύ ισχυρός, καθώς όπως αναφέρουν πηγές, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τα ξενοδοχεία που φιλοξενούσαν ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πιο σταθερά έσοδα ακόμη και από τα πολυτελή επώνυμα ξενοδοχεία. Τα ποσοστά πληρότητας, άλλωστε, των ξενοδοχείων αυτών είναι γνωστό ότι αγγίζουν το 80% κατά μέσο όρο. Έτσι, φημολογείται πως η εξαιρετική αυτή επένδυση πρόκειται να επιφέρει επιστροφή μεγαλύτερη του 10% ετησίως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024