Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου προσκαλεί τον Μουζάλα στη Μυτιλήνη για συζήτηση επί του προσφυγικού / μεταναστευτικού
Περιφέρεια

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου προσκαλεί τον Μουζάλα στη Μυτιλήνη για συζήτηση επί του προσφυγικού / μεταναστευτικού

Η εμμονή της Ελλάδας να 'εγκλωβίσει' στα νησιά τους πρόσφυγες και μετανάστες, μην επιμερίζοντάς τους, ως όφειλε, αναλογικά σε όλη τη χώρα – βάσει του εθνικού ποσοστού (~0,5%) κατανομής του, μήπως και 'δυσαρεστήσει' άλλους τουριστικότερους 'ισχυρότερους' προορισμούς – επιεικώς κρίνεται από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου ως απαράδεκτη και ίσως 'εθνικά επικίνδυνη'.

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου προσκαλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα στο νησί της Λέσβου, προκειμένου βουλευτές, αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες, φορείς κ.ά. να εξετάσουν όλες τις πτυχές του προβλήματος και να συναποφασίσουν για το τι μέλει γενέσθαι, προκειμένου να εξασφαλισθεί η αποκατάσταση ποιοτικής επιβίωσης / συνύπαρξης ντόπιων και ‘φιλοξενούμενων’, καθώς και να διατηρηθεί ο τουριστικός χαρακτήρας και η εικόνα του προορισμού.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

“Κύριε υπουργέ,

Τα μέλη, το Δ.Σ. και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσής μας, σας εύχονται Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά. Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή σας στον Τύπο, σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών και της ολοένα επιδεινούμενης, προς το χειρότερο, κατάστασης, με τις δραματικές συνέπειές της, που βιώνουμε τόσο εμείς, όσο και οι κατ’ευφημισμόν “φιλοξενούμενοι” – όντες εγκλωβισμένοι και δεινοπαθούντες – καθώς και τα αρνητικά μηνύματα και προβλέψεις για τη νέα τουριστική περίοδο, σας προσκαλούμε εδώ στο νησί μας, προκειμένου όλοι μαζί (δίχως αποκλεισμούς), βουλευτές, αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες, φορείς κ.ά., μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αντοχών της φέρουσάς μας ικανότητας, να εξετάσουμε όλες τις πτυχές του προβλήματος και να συναποφασίσουμε, εμείς ως οικοδεσπότες, εσείς ως υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, για το τι μέλει γενέσθαι από δω και πέρα, προκειμένου να εξασφαλισθεί η προοπτική εξόδου μας από τη σημερινή αρνητική συγκυρία και η αποκατάσταση ποιοτικής επιβίωσης / συνύπαρξης ντόπιων και ‘φιλοξενούμενων’, καθώς και να διατηρηθεί ο τουριστικός χαρακτήρας και η εικόνα του προορισμού μας, αποκλείοντας οριστικά τη μετάλλαξή του σε προσφυγικό ή ακόμα και πολύ χειρότερα σε… μεταναστευτικό (με μετανάστες απ’όλο τον κόσμο, ακόμα και από τη Νότια Αμερική).

Άλλωστε, αν η απόφαση των κρατών-μελών της Ε.Ε., να κλείσουν τα σύνορά τους στις προσφυγικές / μεταναστευτικές ροές, εγκλωβίζοντάς τες στην Ελλάδα, ήταν και είναι άστοχη και μη συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αξίες που αντιπροσωπεύει, πρακτική που καταδικάσθηκε τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από Ευρωπαίους αξιωματούχους, η εμμονή της χώρας – μάνας μας, να τους ‘εγκλωβίσει’ εδώ στα νησιά – παιδιά της, μην επιμερίζοντάς τους, ως όφειλε, αναλογικά σε όλη τη χώρα – βάσει του εθνικού ποσοστού (~0,5%) κατανομής τους – μέχρι να ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα (και επιμερισθούν με το ευρωπαϊκό ποσοστό)  – μήπως και ‘δυσαρεστήσει’ άλλους τουριστικότερους και… πληθυσμιακά, οικονομικά και πολιτικά ‘ισχυρότερους’ προορισμούς – επιεικώς κρίνεται ως απαράδεκτη και ίσως… ‘εθνικά επικίνδυνη’.

Κατανοώντας τις ‘ανυπέρβλητες’ δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην άσκηση των καθηκόντων σας, ίσως και τις ‘άνωθεν’ και ‘έξωθεν’ πιέσεις που υφίστασθε, είμαστε βέβαιοι ότι συμμερίζεσθε τις αιτιάσεις και τους φόβους μας, συναντιλαμβανόμενος και τους επαπειλούμενους κινδύνους σε βάρος της εθνικής μας υπόστασης και κυριαρχίας, στον ευαίσθητο γαιοπολιτικά χώρο μας και θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, αναμένοντας να ορίσετε ημερομηνία συνάντησής εδώ στη Μυτιλήνη, με το σύνολο των τοπικών Παραγόντων, φορέων και εκπροσώπων της Λέσβου”.

Στη φωτογραφία, ο καταυλισμός στη Μόρια της Λέσβου αυτές τις ημέρες (φωτό: Γ. Κοσμόπουλος, Amnesty International).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024