Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτους 21 οι νεκροί από πλημμύρες στην Ταϊλάνδη εν μέσω της τουριστικής σεζόν
Προορισμός

Στους 21 οι νεκροί από πλημμύρες στην Ταϊλάνδη εν μέσω της τουριστικής σεζόν

Μεγάλες πλημμύρες έπληξαν το νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, οι οποίες συνοδεύτηκαν από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει καθυστερήσεις πτήσεων και έχει διαταράξει τις διακοπές των τουριστών κατά τη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου της περιοχής.

Εννέα επαρχίες στη νότια Ταϊλάνδη έχουν πληγεί από έντονες βροχοπτώσεις (εκτός της φυσιολογικής περιόδου των βροχών) εδώ και περίπου μια εβδομάδα.

Στα τουριστικά νησιά Phangan και Samui αρκετά ξενοδοχεία βρίσκονται κάτω από νερό και πολλοί τουρίστες που βρίσκονται εκεί έχουν είτε καθυστερήσει την αναχώρησή τους είτε έχουν εγκλωβιστεί. Οι πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο 21 ανθρώπων και έχουν επηρεάσει 1,2 εκατ. νοικοκυριά κατά μήκος των νότιων περιοχών της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, καθώς τα νερά έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν διακοπή ακόμη και σιδηροδρομικών γραμμών. Ακόμη, οι αρχές προειδοποίησαν το κοινό για την πιθανότητα κροκοδείλων στις πλημμυρισμένες περιοχές. Λόγω πλημμύρας σε ζωολογικό κήπο στο Nakorn Si Thammarat που πλημμύρισε, πιθανόν διέφυγαν άγρια ζώα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης έχει προειδοποιήσει όλους τους κατοίκους και τους τουρίστες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης ότι θα υπάρξουν “ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες”.

Ο Thanongsak Kongprasert, αναπληρωτής κυβερνήτης των σιδηροδρομικών αρχών της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι τα νερά από τις πλημμύρες έχουν πλήξει τις σιδηροδρομικές γραμμές και σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει καταστραφεί.

Το βασικό αεροδρόμιο που βρίσκεται στην επαρχία Nakhon Si Thammarat έχει επίσης πληγεί, καθώς ο αεροδιάδρομος έχει πλημμυρίσει. Αυτό έχει επηρεάσει τουλάχιστον 26 πτήσεις, ανέφερε το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024