Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ευρώπη επανέρχεται ως ο αγαπημένος προορισμός για διακοπές των Κινέζων τουριστών
Τάσεις

Η Ευρώπη επανέρχεται ως ο αγαπημένος προορισμός για διακοπές των Κινέζων τουριστών

Στην Ευρώπη, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι δύο πιο δημοφιλείς προορισμοί για κρατήσεις, ενώ είχαν χαρακτηριστεί ως πέμπτοι και τέταρτοι, αντίστοιχα, πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο.

Μια από τις πιο ‘γεμάτες’ ταξιδιωτικές περιόδους του έτους για την παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά είναι αυτή της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, η οποία αναμένεται να σημειώσει ισχυρότερα νούμερα σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης επηρεάστηκε τρομερά από τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου έτους και κράτησε πολλούς ταξιδιώτες μακριά. Η εταιρεία μετρήσεων δεδομένων για τον τουρισμό ForwardKeys αποκάλυψε ότι έγιναν περισσότερες από 16 εκατ. κρατήσεις πτήσεων από Κινέζους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρξε μια αύξηση περίπου 68,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης από κάθε άλλη περιοχή, και οι ευρωπαϊκές κρατήσεις για πτήσεις αποτελούν το 11% των συνολικών πτήσεων που θα πραγματοποιήσουν οι Κινέζοι τουρίστες κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπών για τη δική τους Πρωτοχρονιά.

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι κινεζικές κρατήσεις πτήσεων σημείωσαν επίσης σημαντική ανάκαμψη, κατά περίπου 10%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι κρατήσεις, αντιθέτως, είναι μόλις κατά 3,3% αυξημένες από πέρυσι, αλλά κατέχουν το τέταρτο μεγαλύτερο μερίδιο των κινεζικών κρατήσεων για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς (10%).

Στην Ευρώπη, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι δύο πιο δημοφιλείς προορισμοί για κρατήσεις, ενώ είχαν χαρακτηριστεί ως πέμπτοι και τέταρτοι, αντίστοιχα, πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο. Τα δεδομένα της ForwardKeys δείχνουν επίσης ότι οι κινεζικές κρατήσεις πτήσεων προς το Ηνωμένο Βασίλειο από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 αυξήθηκαν κατά 17%.

Αν και είναι δύσκολο να επισημανθούν όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον κινεζικό εξερχόμενο τουρισμό, η ψήφος του Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σίγουρα ένας από τους σημαντικότερους λόγους που έκαναν τα ταξίδια προς τη χώρα αυτή πιο προσιτά για τους Κινέζους ταξιδιώτες.

Επιπλέον, οι κρατήσεις για μία μόνο εβδομάδα του χρόνου σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψει κανείς τι θα γίνει το 2017 στον εξερχόμενο κινέζικο τουρισμό, αλλά είναι σίγουρα μια μεγάλη ώθηση στην αρχή της χρονιάς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024