Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Δωρεάν ξεναγήσεις στην Θεσσαλονίκη από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδος

Άγγελος Ρεστάνης - 12 Ιανουάριος 2017, 11:02

Η κίνηση του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για πολλούς κατοίκους της περιοχής που δε γνωρίζουν την πολιτισμική κληρονομιά της πόλης τους να έρθουν σε επαφή με τον τόπο τους και να μάθουν την ιστορία του.


Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος υποδέχεται το 2017 με μία σειρά δωρεάν ξεναγήσεων στη Θεσσαλονίκη, η οποία αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις και τόπους της Βορείου Ελλάδος.

Θέλοντας να δωθεί έμφαση στο παρελθόν της πόλης, αλλά και να τονιστεί η σύνδεσή του με το παρόν, Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος θα ακολουθήσει από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο, και κάθε Κυριακή, τα “Μονοπάτια της Μνήμης” και τα “Μονοπάτια του Σήμερα”.

Ξεκινώντας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, με τίτλο “Οθωμανική Θεσσαλονίκη, Μιναρέδες και Τουρμπέδες”, οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίσουν το οθωμανικό παρελθόν της πόλης της Θεσσαλονίκης. Στην ξενάγηση περιλαμβάνονται επισκέψεις σε μνημεία όπως τα Τουρμπέ Μουσά Μπαμπά, Διοικητήριο, Αλατζά Ιμαρέτ, Μπεζεστένι, Γιαχουντί χαμάμ κ.ά.

Συνεχίζοντας την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου και ώρα ξανά 10:45 στην Α’ προβλήτα στο λιμάνι, θα υπάρξει μία περιήγηση στο παλιό εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης. Το όνομα της ξενάγησης είναι “Λαδάδικα – Βαλαωρίτου... αλλιώς”. Βασικότερο θέμα της εξόρμησης αυτής θα είναι να παρουσιαστεί η ιστορία της μετάπλασης μίας γειτονιάς μέσα από τα κτίριά της.

Επίσης, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, με θέμα “Η Θεσσαλονίκη των Μοναστηριών και Βυζαντινών ναών” θα είναι μια ακόμη ξενάγηση. Θα υπάρξει πεζοπορία στα τείχη της Άνω Πόλης και επίσκεψη τους ναούς-ορόσημα της βυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονίκης, όπως τα παρακάτω: Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Άγιος Νικόλαος Ορφανός και Βυζαντινό Λουτρό, Πλατεία Κουλέ Καφέ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top