Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Αριθμός ρεκόρ διακίνησης επιβατών από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου του 2016

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Ιανουάριος 2017, 13:06

Το 2016 διακινήθηκαν συνολικά 8.974.163 επιβάτες (1.365.000 επιβάτες περισσότεροι από το 2015), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 18%. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας καταγράφηκε αύξηση 24,5% και στο αεροδρόμιο Πάφου 2,6%.


Σημαντική αύξηση του αριθμού επιβατών και περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου, μέσω της δραστηριοποίησης νέων αεροπορικών εταιρειών και της εισαγωγής νέων δρομολογίων, καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία της Hermes Airports, για το 2016.

Συγκεκριμένα, το 2016 διακινήθηκαν συνολικά 8.974.163 επιβάτες (1.365.000 επιβάτες περισσότεροι από το 2015), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 18%. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας καταγράφηκε αύξηση 24,5% και στο αεροδρόμιο Πάφου 2,6%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hermes Airports, οι σημαντικότερες αυξήσεις καταγράφηκαν από τις αγορές της Ρωσίας (+47%), του Ηνωμένου Βασιλείου (+13%), της Ελλάδας (+14.5%) και του Ισραήλ (+47%).


Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου.

Επιπλέον, το δίκτυο των κυπριακών αεροδρομίων εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο με τη δραστηριοποίηση 11 νέων αεροπορικών εταιρειών και την εισαγωγή συνολικά 21 νέων δρομολογίων, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη συνδεσιμότητα του νησιού. Οι νέες εταιρείες, Cobalt Air, Pobeda, TUS Airways, Ellinair, Air Berlin, Azur Air, Yan Air, Wind Rose, Alitalia και Israir, μετέφεραν γύρω στις 428.000 συνολικους επιβάτες, ενώ η αυξηση των πτήσεων σε υφιστάμενα δρομολόγια είχε σαν αποτέλεσμα αυξηση επιβατικής κίνησης κατά 919.000 συνολικούς επιβάτες.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports, κα Ελένη Καλογήρου, σημείωσε ότι το 2016 “έκλεισε” με τους καλύτερους οιωνούς. Τα αποτελέσματα αυτά, σημείωσε, “έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στον τουρισμό της Κύπρου”. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι “δεν επιτρέπουν εφησυχασμό” και ότι “οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει η Hermes, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι σε θέματα τουρισμού πρέπει να συνεχιστούν και ενταθούν”. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η κα Καλογήρου εκτίμησε ότι ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το 2017.

Σήμερα, πάνω από 80 αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, συνδέοντας την Κύπρο με περισσότερους από 110 προορισμούς, σε 40 χώρες.Στη φωτογραφία, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top