Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟγδόντα ακυρώσεις σήμερα στο Heathrow λόγω χιονιού
Αεροδρόμια

Ογδόντα ακυρώσεις σήμερα στο Heathrow λόγω χιονιού

Το αεροδρόμιο δε θα μπορέσει να επαναπρογραμματίσει τις πτήσεις που θα ακυρωθούν, καθώς έχει πληρότητα πτήσεων.

Σε 80 ακυρώσεις πτήσεων από τις 1.350 που ήταν αρχικά προγραμματισμένες προχώρησε σήμερα το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνο λόγω της μετεωρολογικής πρόγνωσης που προβλέπει σφοδρές χιονοπτώσεις αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το αεροδρόμιο του Heathrow, το πιο πολυσύχναστo αεροδρόμιo της Βρετανίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι ο χειμωνιάτικος καιρός αναγκάζει σε μείωση των αεροπορικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο.

“Πήραμε την απόφαση να μειώσουμε το πτητικό πρόγραμα την Πέμπτη ώστε να επιτρέψουμε στις αεροπορικές εταιρείες να ‘επανατοποθετήσουν’ τους επιβάτες σε νέες, μη κλεισμένες θέσεις σε νέες ημερομηνίες, όπους αυτό είναι εφικτό”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του αεροδρομίου, συμβουλεύοντας παράλληλα τους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν ταξιδέψουν.

Η ανακοίνωση λέει επίσης πως το αεροδρόμιο δε θα μπορέσει να επαναπρογραμματίσει τις πτήσεις που θα ακυρωθούν, καθώς έχει πληρότητα πτήσεων.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο Οκτώβριο η βρετανική κυβέρνηση έδωσε την άδεια στο αεροδρόμιο του Heathrow να προσθέσει ένα τρίτο αεροδιάδρομο ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερες πτήσεις, όμως δε θα είναι έτοιμος πριν το 2025.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024