Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ευρώπη ο φθηνότερος προορισμός για τους Βρετανούς το 2016 – στο Νο10 η Κέρκυρα
Έρευνα

Η Ευρώπη ο φθηνότερος προορισμός για τους Βρετανούς το 2016 – στο Νο10 η Κέρκυρα

Η μελέτη Holiday Money Report 2016 διαπίστωσε ότι επτά από τους φθηνότερους προορισμούς για τους Βρετανούς βρίσκονται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα, στην 10η θέση, αντιπροσωπεύεται από την Κέρκυρα, μέ μέσο όρο τουριστικού κόστους τις 43,32 λίρες, ενώ η Κύπρος βρίσκεται μία θέση παραπάνω (Νο9), με την Πάφο και 41,58 λίρες.

Μια πρόσφατη μελέτη κατέδειξε ότι από ολόκληρο τον κόσμο, η Ευρώπη προσφέρει τις πιο φιλικές προς την τσέπη των Βρετανών τουριστών διακοπές. Η μελέτη Holiday Money Report 2016 πραγματοποιήθηκε από την βρετανική Post Office Money, η οποία συνέκρινε διάφορα έξοδα ταξιδίου, όπως γεύμα τριών πιάτων, καφέ, απαραίτητα είδη μπάνιου, αντιηλιακά κ.λπ. σε 44 μέρη από όλο τον κόσμο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι επτά από τους φθηνότερους προορισμούς βρίσκονται στην Ευρώπη. Η Algarve στην Πορτογαλία κατέλαβε την πρώτη θέση ως ο πλέον οικονομικό τουριστικός προορισμός για τους επισκέπτες από το Ην. Βασίλειο. Εκτός από την Algarve, η Sunny Beach στη Βουλγαρία, η Costa del Sol στην Ισπανία, η Marmaris στην Τουρκία και η Πράγα στην Τσεχική Δημοκρατία βρέθηκαν να είναι μεταξύ των πιο οικονομικών τουριστικών προορισμών που μπορούν να εξερευνήσουν οι Βρετανοί τουρίστες. Η Ελλάδα, στην 10η θέση, αντιπροσωπεύεται από την Κέρκυρα, μέ μέσο όρο τουριστικού κόστους τις 43,32 λίρες, ενώ η Κύπρος βρίσκεται μία θέση παραπάνω (Νο9), με την Πάφο και 41,58 λίρες.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας, το Τόκιο στην Ιαπωνία ήταν ο μόνος μακρινός προορισμό που βρέθηκε στο top10 των δέκα πιο οικονομικών προορισμών. Η ιαπωνική πρωτεύουσα έλαβε την όγδοη θέση στη λίστα, με το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής στην 11η θέση, το Cancun στο Μεξικό στην 12η θέσηε, ένώ το Μπαλί της Ινδονησίας έλαβε την 13η θέση.

Σύμφωνα με τον Andrew Brown της Post Office Travel Money, οι τουρίστες δεν μπορούν να κάνουν πολλά για την αξία της στερλίνας αλλά μπορούν να ψάξουν και να προγραμματίσουν ταξίδια σε θέρετρα ή πόλεις όπου οι τιμές για τα γεύματα, τα ποτά και άλλα, τουριστικά απαραίτητα, προϊόντα είναι χαμηλά.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ευρώπη διαθέτει ασυναγώνιστες τιμές στους εννέα από τους 10 φθηνότερους προορισμούς της φετινής χρονιάς, για να μην αναφέρουμε ότι οι τοπικές τιμές μειώνονται κατά το ήμισυ στα ευρωπαϊκά θέρετρα και πόλεις που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Ντουμπάι είναι ο πιο ακριβός προορισμός διακοπών στον κόσμο, ακολουθούμενος από το νησί της Καραϊβικής Antigua και την Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.

Στη φωτογραφία, η παραλία της Μυρτιώτισσας στην Κέρκυρα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024