Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
LGBT tourism

Gay tourism: Ανατροπή των μέχρι τώρα στερεότυπων ελληνικών προορισμών

Τατιάνα Ρόκου - 17 Ιανουάριος 2017, 11:01

Οι παραλίες της Χαλκιδικής προωθούνται στους gay ταξιδιώτες σε συνδυασμό με την πόλη της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα gay scenes της Ελλάδας. Από τις προτάσεις, δε θα μπορούσαν να λείπουν και νησιά όπως η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Ίος, ενώ η Αθήνα αποτελεί επίσημα το must-visit μέρος για κάθε ταξίδι προς την Ελλάδα.


To Destsetters,συνεργάστηκε με το δημοφιλέστερο Gay Website της Βρετανίας, Gay Star News, και παρουσίασε τις νέες τάσεις του LGBT τουρισμού στην Ελλάδα για το 2017. Ανάμεσα σε άλλα, η Ελλάδα παρουσιάζεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών για το LGBT ταξιδιωτικό κοινό, γεγονός στο οποίο συμβάλλει σημαντικά η φιλική και open minded κουλτούρα των Ελλήνων.

Οι νέες τάσεις
1. Οι ανεπίσημες “gay παραλίες” στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Αν και στη Ελλάδα δεν υπάρχουν αμιγώς gay παραλίες, εκτός από τη Μύκονο, συνηθίζεται το gay κοινό να επιλέγει πιο εναλλακτικές και ιδιωτικές παραλίες, σαν σημείο αναφοράς των διακοπών του. Μερικές από τις καλύτερες παραλίες έχουν καταγραφεί στην Κρήτη, η οποία και θεωρείται από τους top προορισμούς για το LGBT κοινό στην Ελλάδα.

2. Οι βίλες αποτελούν την top luxury επιλογή για κοινωνικά events και παρέες φίλων
Με σαφή πλέον την αύξηση των κοινωνικών events, όπως gay γάμοι και δεξιώσεις, το gay κοινό επιλέγει όλο και συχνότερα πολυτελείς βίλες για τις παράλληλες διακοπές του στην Ελλάδα. Οι μεγαλύτερες βίλες φαίνονται να προσελκύουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες περισσότερων καλεσμένων, σε μεγαλύτερο βαθμό.

3. Τα εναλλακτικά νησιά τοποθετούνται ψηλά στις προτιμήσεις των gay ταξιδιωτών
Καθώς το island hopping είναι ένας συνήθης τρόπος ταξιδιού για το LGBT κοινό, ολοένα και περισσότερα εναλλακτικά νησιά προστίθενται στο πρόγραμμα διακοπών. Αν και οι δημοφιλείς προορισμοί όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη παραμένουν σταθερά στη λίστα των κορυφαίων επιλογών, πολλές εναλλακτικές επιλογές, όπως η Κάρπαθος και η Αλόννησος, μπαίνουν δυναμικά στις επιλογές εξερεύνησης των ταξιδιωτών.

Προορισμοί
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση των ελληνικών προορισμών, καθώς ανατρέπουν τα μέχρι τώρα στερεότυπα και δεδομένα της αγοράς. Η Σαντορίνη ξεπερνά το χαρακτηρισμό του ‘ρομαντικού προορισμού’ αυστηρά για ζευγάρια, και προτείνεται σε single travellers, μέσω μιας σειράς επιχειρημάτων που την μετατρέπουν σε ιδανικό προορισμό για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Η Μύκονος, διατηρώντας τον τίτλο του top gay προορισμού στην Ελλάδα, παρουσιάζεται ως ιδανική για ζευγάρια, αφού δεν υπάρχει περιορισμός στην έκφραση του συναισθήματος. Οι τάσεις, όμως, αναδεικνύουν και αναπάντεχους προορισμούς, όπως η Πελοπόννησος, που ξεχωρίζει τόσο για τα πολυτελή resorts, όπως το Costa Navarino και το Porto Heli, αλλά και για τα μοναδικά τοπία eλληνικής ομορφιάς που διαθέτει. Αντίστοιχα, οι παραλίες της Χαλκιδικής προωθούνται στους gay ταξιδιώτες σε συνδυασμό με την πόλη της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα gay scenes της Ελλάδας. Από τις προτάσεις, δε θα μπορούσαν να λείπουν και νησιά όπως η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Ίος, ενώ η Αθήνα αποτελεί επίσημα το must visit μέρος για κάθε ταξίδι προς την Ελλάδα.Η φωτογραφία ανήκει στον Έλληνα Hotel Photographer, Χρήστο Δράζο, σε συνεργασία με το Destsetters, για την παρουσίαση της Σαντορίνης.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top