Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο κινεζικό τουριστικό ενδιαφέρον για την Ευρώπη επανέρχεται
Τάσεις

Το κινεζικό τουριστικό ενδιαφέρον για την Ευρώπη επανέρχεται

Δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδια στο εξωτερικό για το κινεζικό Νέο Έτος περιλαμβάνουν την Ισπανία -τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο προορισμό γι’αυτή την περίοδο- το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

Ο τουρισμός στην Ευρώπη μειώθηκε σημαντικά το 2016 λόγω των συνεχιζόμενων φόβων σχετικά με την ασφάλεια. Όμως, οι τάσεις κρατήσεων στις κοντινές με την κινεζική γιορτή “Golden Week” ημερομηνίες, η οποία φέτος πέφτει στις 28 Ιανουαρίου, δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για ευρωπαϊκούς προορισμούς φαίνεται να επανέρχεται. Η έρευνα “Chinese New Year International Travel Outlook 2017” της ForwardKeys αποκάλυψε ότι οι κρατήσεις για την Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 68,5% σε σύγκριση με μείωση 7,4% των τουριστών, που είχε σημειωθεί πριν από ένα χρόνο.

“Η Ευρώπη έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα και κουλτούρα, όλα εύκολα διαθέσιμα” δήλωσε ο David Tarsh, εκπρόσωπος της ForwardKeys. “Αλλά, αυτό που βλέπουμε είναι ότι η υπάρχει μια τάση οι Κινέζοι τουρίστες να είναι πιο τολμηροί όσον αφορά στα μέρη της Ευρώπης στα οποία πρόκειται να ταξιδέψουν”.

“Με πιο απλά λόγια, υπάρχουν περισσότερα στην Ευρώπη από το Παρίσι”, είπε. “Συνέβησαν φοβερά γεγονότα που επηρέασαν τη Γαλλία, το Βέλγιο και τις γύρω περιοχές, οι οποίες παρουσίασαν χαμηλά επίπεδα Κινέζων επισκεπτών. Τώρα πλέον, βλέπουμε ανάπτυξη και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, όπως στην Ισπανία, η οποία σημειώνει υγιή επίπεδα ανάπτυξης, καθώς χαρακτηρίζεται ασφαλέστερη”.

Παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 68,5%, η ForwardKeys προειδοποιεί ότι αυτά τα νούμερα μπορεί να μην αντανακλούν μια επιστροφή του ενδιαφέροντος στα προ των τρομοκρατικών επιθέσεων επίπεδα, επειδή οι κρατήσεις των πτήσεων ίσως να είχαν γίνει νωρίτερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ForwardKeys, την ίδια περίοδο του 2015, πριν από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, κυρίως στο εσωτερικό της Γαλλίας, οι κρατήσεις ήταν κατά 56% αυξημένες. Κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015, προορισμοί στη Βόρεια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη σημείωσαν την περισσότερη δημοτικότητα.

Σε ό,τι αφορά ειδικά στους Κινέζους τουρίστες, η ForwardKeys διαπίστωσε ότι οι κινεζικές κρατήσεις διεθνών πτήσεων αυξήθηκαν κατά 9,8% μεταξύ 18 Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου, ημερομηνίες που αντιστοιχούν στην εορτή “Golden Week” (μεταξύ 27 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου).

Με τη μέση παραμονή στις οκτώ μέρες, οι περισσότερες αναχωρήσεις για την κινεζική Πρωτοχρονιά έγιναν σε διάστημα 4 ημερών από τις ημερομηνίες της Golden Week. Οι διακοπές της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς είναι επίσης, δικαιολογημένα, μια οικογενειακή υπόθεση, με το 51% των ταξιδιωτών να μεταβαίνουν στο εξωτερικό μαζί με έως και τέσσερα μέλη της οικογένειας.

Δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδια στο εξωτερικό για το κινεζικό Νέο Έτος περιλαμβάνουν την Ισπανία -τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο προορισμό γι’αυτή την περίοδο- το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

Το ενδιαφέρον για την Ισπανία και τη Γαλλία έχει αντιστραφεί, δεδομένου ότι οι γαλλικές πόλεις αποτελούν στόχο της τρομοκρατίας τους τελευταίους μήνες. Το 2015, η Γαλλία ήταν ο πιο περιζήτητος ευρωπαϊκός προορισμός, με την Ισπανία να κατατάσσεται πέμπτη. Οι κρατήσεις για το 2017 όμως δείχνουν το αντίθετο, με μια αύξηση 89% του ενδιαφέροντος για την Ισπανία.

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία παρουσιάζει μείωση του κινεζικού τουριστικού ενδιαφέροντος, η χώρα εξακολουθεί να είναι μπροστά κατά 49% στις κρατήσεις για το 2017. Η Τουρκία, αντιθέτως, δεν τα πήγε το ίδιο καλά, λόγω των πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων που συνέβησαν πιο πρόσφατα, με κυριότερη και πιο πρόσφατη τις δολοφονίες σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια της Τουρκίας έχουν φέρει στη χώρα μείωση κατά 14% των κρατήσεων.

Chinese New Year International Travel Outlook 2017

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024