Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την ανάπλαση της Μαρίνας Ζέας

Τατιάνα Ρόκου - 20 Ιανουάριος 2017, 09:23

Το σχέδιο προβλέπει την ενοποίηση και αποκατάσταση των αρχαιοτήτων της Μαρίνας Ζέας με τη δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου.


Το “πράσινο φως” για την ανάδειξη του πολεμικού ναυστάθμου της αρχαίας Αθήνας στη Μαρίνα Ζέας έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το σχέδιο ανάπλασης προβλέπει την ενοποίηση και αποκατάσταση των αρχαιοτήτων της Μαρίνας Ζέας, με τη δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου.

H οριστική μελέτη του έργου εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΑΣ, και προβλέπει πως η ανάδειξη των αρχαιοτήτων θα γίνει σε πέντε περιοχές στις οποίες διασώζονται τμηματικά τόσο τα ευρήματα του Κονώνειου τείχους όσο και των αρχαίων νεωσοίκων του πολεμικού λιμένα. Η μελέτη έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος στο οποίο το Τείχος και το Πολεμικό Λιμάνι θα αναδειχθούν έτσι ώστε, και την ημέρα και την νύχτα, να αποτελούν αξιοθέατους προορισμούς, να προσκαλούν τον επισκέπτη να τα περιδιαβεί και να ενημερωθεί για την ιστορία τους. Επίσης, τα δύο αρχαία τοπόσημα θα αποδοθούν σε κοινή πολεοδομική χρήση σαν στοιχεία της ζωντανής ιστορίας της πόλης του Πειραιά, Τέλος, θα προβληθούν ως μέρη ενός μνημειακού συνόλου αισθητικής και πολεοδομικής σημασίας.Οι περιοχές αυτές είναι το αναψυκτήριο “Πισίνα”, το Ναυτικό Μουσείο, το κτίριο δίπλα από το Ναυτικό Μουσείο, η περιοχή εξόδου από τη Μαρίνα, ο ανατολικός πύργος εισόδου στο αρχαίο λιμάνι και οι Νεώσοικοι, θέσεις που την τελευταία δεκαετία ερευνώνται με εντυπωσιακά αποτελέσματα από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Δανίας. Οι θέσεις αυτές θα αναδειχθούν μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του, θα σημανθούν και θα φωτιστούν, ώστε να ενταχθούν σε ενιαία αρχαιολογική διαδρομή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top