Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Η Κίνα έγινε η όγδοη μεγαλύτερη αγορά κρουαζιέρας στον κόσμο

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Ιανουάριος 2017, 11:16

Συνολικά ένας αριθμός περίπου 2,12 εκατ. Κινέζων τουριστών αναχώρησαν για τις διακοπές τους από 10 μεγαλουπόλεις της χώρας, όπως Shanghai, Haikou, Guangzhou, Yantai, Dalian και Tianjin. Εικάζεται ότι η ετήσια αύξηση θα αγγίξει το 91%.


Για πρώτη φορά, η Κίνα σημείωσε το 2016 εξαιρετικά καλά νούμερα στους εξερχόμενους ταξιδιώτες κρουαζιέρας, όπως αποκάλυψε έρευνα που εξέδωσε ο China Cruise & Yacht Industry Association.

Συνολικά ένας αριθμός περίπου 2,12 εκατ. Κινέζων τουριστών αναχώρησαν για τις διακοπές τους από 10 μεγαλουπόλεις της χώρας, όπως Shanghai, Haikou, Guangzhou, Yantai, Dalian και Tianjin. Εικάζεται ότι η ετήσια αύξηση θα αγγίξει το 91%.

Επίσης ο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας που έκαναν υπερπόντια ταξίδια και επισκέφθηκαν τα 10 κινεζικά λιμάνια αυξήθηκαν κατά 8% περίπου, φτάνοντας το 1,38 εκατομμύριο το 2016.

Οι πόλεις Guangzhou, Tianjin και Shanghai αποτέλεσαν τα τρία κορυφαία λιμάνια της Κίνας, τα οποία υποδέχτηκαν μεγάλο αριθμό επιβατών τον περασμένο χρόνο, με ποσοστιαία συμμετοχή 65%, 16,3% και 7,2% της συνολικής εισερχόμενης και εξερχόμενης τουριστικής κίνησης αντίστοιχα. Έτσι λοιπόν η Κίνα έγινε η όγδοη μεγαλύτερη αγορά κρουαζιέρας στον κόσμο, με τους εγχώριους τουρίστες να συμπεριλαμβάνουν στα πλάνα των διακοπών τους διαφορετικές και καινούριες εμπειρίες τα τελευταία χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του CCYIA, Zheng Weilang, δήλωσε ότι η τόσο θετική και αισιόδοξη βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει κι αυτή κάποια τρωτά σημεία, όπως οι κακές, πολλές φορές, υπηρεσίες, που πρέπει να προσεχθούν και να διορθωθούν.

Ο Weilang πρόσθεσε επίσης ότι η Κίνα θα κάνει προσπάθειες να ενισχύσει την κατασκευή κρουαζιερόπλοιων, να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των λιμανιών της, καθώς και να αυξήσει τη χωρητικότητα όλων των κρουαζιερόπλοιών της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top