Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤα ΒορΟινά στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου
Οινοτουρισμός

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου

Ο πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, η δημιουργικότητα και η δυναμική των παραγωγών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, παρουσιάζεται στην Αθήνα τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στα 'ΒορΟινά'.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της Ένωσης Οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, που εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί φέτος στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Όσοι αγαπούν και ασχολούνται με το κρασί, είτε επαγγελματικά, είτε ως οινόφιλοι, θα έχουν τη δυνατότητα την ημέρα εκείνη να δοκιμάσουν επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποικιλία αποσταγμάτων.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, ημιαφρώδεις, αφρώδεις και γλυκείς, της σοδειάς του 2016, παλαιωμένοι ή πειραματικοί, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα νέα ή πολυετούς παλαίωσης, στη διάθεσή όλων των επισκεπτών, θα αποτελέσουν έναυσμα για ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και στα οινοποιεία των “Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”.

Wine in Moderation
Στα πλαίσια της εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” υποστηρίζει το πρόγραμμα Wine in Moderation – art de Vivre για το οποίο θα πραγματοποιήσει παρουσίαση στην αίθουσα “Esperides” του ξενοδοχείου Hilton.

Την ημέρα των ΒορΟινών, 30 Ιανουαρίου και ώρα 13:00, η “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, με αφορμή την ένταξή της στο πρόγραμμα και συμμετέχοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου στην Ελλάδα, θα ενημερώσει το κοινό για τις αξίες και την παράδοση της οινικής κουλτούρας σε σχέση με έναν σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Το Wine in Moderation (WiM) Association είναι μία διεθνής οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τον αμπελοοινικό κλάδο και πρωτοπόρες εταιρείες οίνου, με σκοπό τον κεντρικό συντονισμό και την διεθνή ανάπτυξη του προγράμματος.

ΒορΟινές Περιηγήσεις στην πόλη
Το διάστημα που προηγείται της κεντρικής εκδήλωσης και συγκεκριμένα από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου, ποικίλες οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε επιλεγμένα σημεία της πόλης: σεμινάρια, masterclasses, wine pairings και ατελείωτες γευστικές δοκιμές φέρνουν στο προσκήνιο τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από ετικέτες που όλοι έχουμε αγαπήσει. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης voroina.gr.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων
O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων που πραγματοποιείται την ημέρα των ΒορΟινών, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, επίσης στο Hilton Athens, υποστηρίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”. Ο ρόλος του οινοχόου στη γαστρονομική σκηνή της χώρας σε σχέση με την ανάδειξη του ποιοτικού ελληνικού κρασιού είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για το λόγο αυτό ο θεσμός υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως κι όχι μόνο την ημέρα του διαγωνισμού.

Ο φετινός διαγωνισμός θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2017 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων. Το κοινό, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024