Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ προβολή της 'Μακεδονικής Κουζίνας' στους στόχους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
Γαστρονομία

Η προβολή της 'Μακεδονικής Κουζίνας' στους στόχους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

Σημαντικότερο γεγονός για την χρονιά που πέρασε χαρακτηρίστηκε από τους σεφ η διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Σεφ στη Θεσσαλονίκη.

Η προβολή και διάδοση της “Μακεδονικής Κουζίνας”, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο κύριος στόχος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για το 2017 ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν περαιτέρω οι ανθρωπιστικές δράσεις της. Η Λέσχη, η οποία κατά την περσινή περίοδο ετοίμασε φαγητό για 650.000 πρόσφυγες στον καταυλισμό της Ειδομένης, στη διάρκεια ενός οκτάμηνου συμμετέχει σε μια νέα συνέργια και θα προσφέρει φαγητό σε παθόντες, μετά από μια καταστροφή (σεισμός, πλημμύρα κ.ά.) σε διάστημα ενός 24ωρου. Σημαντικότερο γεγονός για την χρονιά που πέρασε χαρακτηρίστηκε από τους σεφ η διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Σεφ στη Θεσσαλονίκη.

Ο απολογισμός δράσεων του περασμένου έτους και τα σχέδια για το 2017 παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του ετήσιου Συμποσίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο Grand Hotel στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια του οποίου έγινε και η κοπή της πίτας, καθώς και η ανακοίνωση εγγραφών νέων μελών (νεαρών, δόκιμων, τακτικών). “Στη διάρκεια της τριετούς θητείας μας, που λήγει το Μάρτιο, κάναμε πολλά με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Συνέδριο το Σεπτέμβριο, προβάλλοντας την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο. Φέτος αλλάζει το σχέδιο και προβάλουμε τη Μακεδονική Κουζίνα”, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο σεφ κ. Γιώργος Μαστροδημήτρης, πρόεδρος της Λέσχης.

“Η Μακεδονική Κουζίνα έχει καθαρή και μοναδική γεύση για όσους ξέρουν να την γεύονται. Έχει μεγάλη σημασία η προβολή της”, υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας κ. Θεοφάνης Παππάς περιέγραψε ότι “η Λέσχη Αρχιμαγείρων βοηθάει να δώσουμε οντότητα στις καθαρές γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και υπάρχουν εκεί όπου εργάζονται οι σεφ. Θα δημιουργήσουμε την ταυτότητα της Μακεδονικής Κουζίνας και θα της δώσουμε πιστοποίηση”.

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος, από την πλευρά του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμμετοχή της Λέσχης στην έκθεση Philoxenia της ΔΕΘ-HELEXPO σημειώνοντας “δώσατε τη γεύση στον κόσμο”. “Χωρίς εσάς δε θα μπορούσαμε να έχουμε καλή βαθμολογία στις επιχειρήσεις μας”, είπε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, εκτιμώντας ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά για την τουριστική περίοδο, όπως φαίνεται από τις προκρατήσεις. Στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Σεφ αναφέρθηκε η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, συνιδιοκτήτρια της ARTION.

Στις δράσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος το 2016, η σημαντικότερη ήταν το Παγκόσμιο Συνέδριο, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης κ. Χρήστος Γκότσης, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς. Επίσης, αναφέρθηκε: στα γεύματα που ετοίμαζαν σεφ της Λέσχης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, για ένα οκτάμηνο, από 2.500 έως 3.500 μερίδες την ημέρα, με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Κυριακόπουλο, δράση που “χαρακτηρίστηκε η καλύτερη ανθρωπιστική παρέμβαση τα έτη 2013-2016“. Στη συνέργια για συμμετοχή στην ετοιμασία γευμάτων, εντός 24 ωρών από μια καταστροφή, για τους πληγέντες. Στη συμμετοχή της Λέσχης στην Έκθεση Τουρισμού στη Σόφια, στην Detrop, σε φεστιβάλ γευσιγνωσίας στο Βιετνάμ (με προϊόντα Χαλκιδικής), την επίσκεψη στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, την παρέμβαση στο Γαλαξίδι, το γεύμα που ετοιμάστηκε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην παραλία Θεσσαλονίκης, την εκδήλωση στο Θρυλόριο Κομοτηνής με ποντιακή γαστρονομία, το Φεστιβάλ Γεύσεων και Πολιτισμού στον Πολύγυρο Χαλκιδικής το καλοκαίρι, τη διοργάνωση Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων στην Αριδαία, την εκδήλωση γαστρονομίας στη Σαουδική Αραβία, την ανάδειξη της Μακεδονικής Κουζίνας στη Philoxenia. Επίσης, προανήγγειλε ότι στους διαγωνισμούς που θα γίνουν στα πλαίσια της φετινής Detrop θα περιλαμβάνονται υλικά από τη Μακεδονική Κουζίνα.

Στη διάρκεια του Συμποσίου η Λέσχη τίμησε τον γνωστό πλανόδιο πωλητή βιβλίων μαγειρικής κ. Χάρη Τσιάπο, ο οποίος διάδωσε τη γνώση σε όλα τα μέλη και τους σεφ. Ακολούθησε η κοπή της πίτας, όπου ο τυχερός που βρήκε το φλουρί στα πιτάκια που μοιράστηκαν, κέρδισε μία 5ήμερη διαμονή με ημιδιατροφή, προσφορά του ξενοδοχείου Philoxenia Bungalows. Σημειώνεται ότι παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν το μέλος της Λέσχης κ. Μανώλης Στράτος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024