Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠερισσότερες αναταράξεις στις μελλοντικές πτήσεις λόγω κλιματικής αλλαγής
Αερομεταφορές

Περισσότερες αναταράξεις στις μελλοντικές πτήσεις λόγω κλιματικής αλλαγής

Σύμφωνα με έρευνα, οι πτήσεις από την Ευρώπη προς στη Βόρεια Αμερική στα τελευταία χρόνια του αιώνα που διανύουμε έχουν 170% πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αναταράξεις, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει διαταραχές και αστάθεια στην πτητική πορεία των αεροσκαφών.

Μετά από ενδελεχή εξέταση της αεροπορικής βιομηχανίας και της κλιματικής αλλαγής, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Reading στο Berkshire της Βρετανίας ανακάλυψαν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες των αερομεταφορών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κρίσιμες καταστάσεις στο κοντινό μέλλον, καθώς η δραστική αλλαγή του κλίματος επηρεάζει αρνητικά τις πτήσεις, προκαλώντας αεροπορικά ταξίδια με περισσότερες αναταράξεις.

Τα νέα δεδομένα αποκαλύφθηκαν από τους Lloyds του Λονδίνου κατά τη διάρκεια διάλεξης που διοργανώθηκε από το Insurance Institute of London στις 18 Ιανουαρίου. τη διάλεξη παρακολούθησαν πολλά στελέχη από τον ασφαλιστικό τομέα, διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, δικηγόροι, μεσίτες, ασφαλιστές και πολλές άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ο δρ Paul Williams, ερευνητής του Royal Society University, εξήγησε στο ακροατήριό του το πως η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει περισσότερες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και θα δημιουργήσει με τον καιρό περισσότερες αναταράξεις στις διεθνείς πτήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πτήσεις από την Ευρώπη προς στη Βόρεια Αμερική στα τελευταία χρόνια του αιώνα που διανύουμε έχουν 170% πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αναταράξεις, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει διαταραχές και αστάθεια στην πτητική πορεία των αεροσκαφών. Επίσης, ισχυροί άνεμοι σε υψηλό υψομέτρο, από τον Ατλαντικό Ωκεανό με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο για τους πιλότους τον έλεγχο των αεροσκαφών, καθώς η ακραία αλλαγή του καιρού μπορεί να αυξήσει τις αναταραχές έως και 40%.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι λόγω των αναταράξεων, τα αεροπορικά ταξίδια ίσως να γίνουν πιο ακριβά, καθώς η μετατροπή των αεροσκαφών λόγω ακριβώς των καιρικών συνθηκών θα μπορούσε να επιμηκύνει τη διαδρομή της πτήσης, αλλά και να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου, πράγμα που θα προκαλέσει, τελικά, περαιτέρω αλλαγή του κλίματος.

Σύμφωνα με τον δρ. Williams, η αεροπορική βιομηχανία έρχεται αντιμέτωπη με πιέσεις, ώστε να γίνει περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως και η ίδια η βιομηχανία είναι ευαίσθητη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η αύξηση των αναταράξεων και του χρόνου των πτήσεων θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στους επιβάτες, όσο και στην αεροπορική βιομηχανία και τις ασφαλιστικές βιομηχανίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024