Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΆνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά επιχειρεί ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού
Προώθηση προορισμού

Άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά επιχειρεί ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού

Οι Ισπανοί επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές, οι οποίες σχετίζονται με ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία και περιηγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος.

Επίσκεψη στη Μαδρίτη και στους εκθέτες της διεθνούς τουριστικής έκθεσης “F.I.TUR.” πραγματοποίησαν στις 18 Ιανουαρίου στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος εδώ και λίγους μήνες εξήγγειλε την από μέρους του εκπόνηση σχεδίου δραστηριοτήτων, απευθυνόμενου στην τουριστική αγορά της ιδιαίτερης μεσογειακής χώρας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια της Ανατολικής Χαλκιδικής να προσεγγίσει το ισπανικό αγοραστικό κοινό, δεδομένου ότι ο προορισμός διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, τα οποία στέκονται ικανά να προσελκύσουν Ισπανούς επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων προωθήθηκαν ιδιαίτερα τα πολιτιστικά πακέτα διακοπών που σχετίζονται με το ιστορικό τόξο “Αμφίπολη – Άθωνας”, αλλά και οι προσκυνηματικές περιηγήσεις εντός και εκτός της Αθωνικής Πολιτείας. Οι Ισπανοί επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές, οι οποίες σχετίζονται με ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία και περιηγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες ο συντάκτης του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ της κορυφαίας ισπανικής εφημερίδας “El Mundo” επισκέφθηκε συνδυαστικά το τρίπτυχο πακέτο “Θεσσαλονίκη – Άγιον Όρος – Αμμουλιανή”, αποτυπώνοντας τις εμπειρίες του σε ποικίλα αφιερώματα (έντυπα, ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά).

Το “KOUZINA 2017” από την άλλη μεριά είναι αφιερωμένο στην ισπανική κουζίνα και τελεί υπό την αιγίδα του διάσημου γαστρονομικού φορέα της Μαδρίτης Formaenplean, ο οποίος κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, αποστέλλοντας σε αυτήν το γνωστό σεφ Marco Motta, προκειμένου να παρουσιάσει ισπανικές μεσογειακές γεύσεις στο πλευρό της σεφ Ντίνας Νικολάου.

Ισπανοί συντάκτες, διαπιστευμένοι στο τουριστικό ρεπορτάζ, προγραμματίζεται να συνοδεύσουν τον σεφστην προαθωνική χερσόνησο, προκειμένου να καταγράψουν μορφές τουρισμού και συνήθειες όπως αυτές πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο “η μεσογειακή κουζίνα”.

Τονίζεται, τέλος, ότι Οργανισμός βρίσκεται στην τελική φάση προετοιμασίας δικτύου μεσογειακών ιστορικών προορισμών, στο οποίο η Ισπανία κατέχει πρωτεύουσα θέση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024