Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Όχι στις πρακτικές της εργασιακής γαλέρας στη EUROSTAR' λέει ο ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ.
Τουριστική απασχόληση

'Όχι στις πρακτικές της εργασιακής γαλέρας στη EUROSTAR' λέει ο ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ.

Ο ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ. σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι η εργοδοσία της EUROSTAR 'εμποδίζει τους εργαζόμενους να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους στην εργασία και προβαίνει σε απολύσεις που αντιβαίνουν το νόμο περί ομαδικών απολύσεων, χωρίς να καταβάλλει τις νόμιμες αποζημιώσεις και τις οφειλόμενες αποδοχές'.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό καταγγέλει την εργοδοσία της EUROSTAR (Travel Plan), “για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί σε βάρος των εργαζομένων. Κλείνει ένα ένα τα υποκαταστήματα, αφήνει τον κόσμο χωρίς εργασία χωρίς να προβεί σε νόμιμες απολύσεις, εξακολουθεί να μην καταβάλει μισθούς, αποτελειώνοντας έτσι τους εργαζόμενους”, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του.

“Η απάντηση των εργαζομένων και του Σωματείου σε προηγούμενη μεθόδευση της εργοδοσίας του Travel Plan, δημιουργώντας άλλη εταιρεία για να να ξεφορτωθεί τους εργαζόμενους, ήρθε με δικαστική απόφαση που δικαιώνει περίτρανα τους εργαζόμενους.

Τώρα στοχοποιεί εργαζόμενους εμποδίζοντάς τους να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους στην εργασία και προβαίνει σε απολύσεις που αντιβαίνουν το νόμο περί ομαδικών απολύσεων, χωρίς να καταβάλλει τις νόμιμες αποζημιώσεις και τις οφειλόμενες αποδοχές. Πρόκειται για άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις που ως μοναδικό σκοπό έχουν, να εξαντλήσουν τους εργαζόμενους και να παραιτηθούν από τα νόμιμα δικαιώματά τους”, συνεχίζει ο Σύνδεσμος.

“Οι συνάδελφοι είναι απλήρωτοι πάνω από 5 μήνες και δεν έχουν καταβληθεί ληξιπρόθεσμες δόσεις αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων.

Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, θα διεκδικήσουμε την ακύρωση των παράνομων απολύσεων και θα εκτέλεσουμε την απόφαση των ασφαλιστικών που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

Να θυμίσουμε, ότι από το 2011 καθυστερεί συστηματικά, να καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές 2-3 μηνών και επιδόματα στους εργαζόμενους, προβαίνει σε αθρόες απολύσεις κατά κανόνα με προειδοποίηση και μισή αποζημίωση (οφείλοντας ακόμη ληξιπρόθεσμες δόσεις), παραβιάζει τη διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ (Σύμβαση) για τα ταξιδιωτικά γραφεία, ανοιγοκλείνει εταιρείες και αλλάζει τους διευθύνοντες συμβούλους σαν τα πουκάμισα, καταστρατηγεί την εργατική νομοθεσία.

Πριν λίγους μήνες, ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι κλείνει το κατάστημα της Κηφισιάς και τα κεντρικά γραφεία μεταφέρονται στο Μενίδι, σε ένα κακόφημο σημείο, θέτοντας σοβαρά ζητήματα ασφάλειας των υπαλλήλων. Η σκοπιμότητα αυτής της μεταφοράς, ήταν αποκλειστικά και μόνο για να εξαναγκάσει σε παραίτηση τους συναδέλφους. Σήμερα κλείνει το Μενίδι, αφού δεν καταφερε με την
προηγούμενη τακτική να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους σε παραίτηση. Η διοίκηση έχει ήδη προετοιμάσει την πτώχευση και εγκατάληψη της εταιρείας (όπως είχε ήδη κάνει με το Express Travel), δημιουργώντας τη νέα εταιρεία 8 STAR TAU, στα σχέδια αυτά εμποδιο στάθηκε η δικαστική απόφαση, που θεωρεί υπεύθυνες απέναντι στους εργαζόμενους και τις δύο εταιρείες.

Γίνεται σαφές ότι τα τελευταία χρόνια, υπάρχει συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας σε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, με στόχευση τη μείωση του ‘εργατικού κόστους’ για την ανταγωνιστικότητα και την περαιτέρω κερδοφορία τους, ώστε το ξεπέρασμα της κρίσης να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα, να βάλει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και τη στιγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων και να τιμωρήσει όσους και όσες επιχειρήσεις ακολουθούν πρακτικές εργασιακής γαλέρας και παίζουν επιχειρηματικά «παιχνιδάκια» φορτώνοντας κανόνια την αγορά.

Προειδοποιούμε ότι το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουν να στέκονται εμπόδιο στους εκβιασμούς και στις αυθαιρεσίες του εργοδότη μέχρι τη δικαίωση των εργαζομένων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024