Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡύθμιση των χρεών προς την ΔΕΥΑΚ προτείνουν οι Κερκυραίοι ξενοδόχοι
Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας

Ρύθμιση των χρεών προς την ΔΕΥΑΚ προτείνουν οι Κερκυραίοι ξενοδόχοι

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας εισηγείται προς τον Δήμο, μεταξύ άλλων, να δοθεί το κίνητρο έκπτωσης 15% σε όλους τους καλοπληρωτές δημότες ή επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους.

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με τον δήμαρχο Κερκυραίων κ. Κώστα Νικολούζο, παρουσία και άλλων προϊσταμένων των Δημοτικών Υπηρεσιών, όπου συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον τουριστικό κόσμο, αλλά και όλους του κατοίκους του νησιού, η Ένωση κάνει τις ακόλουθες προτάσεις προς τη Δημοτική αρχή, αναφορικά με την είσπραξη των δημοτικών τελών:

Μεταξύ άλλων θεμάτων ετέθη από τη Δημοτική Αρχή το θέμα της μη πληρωμής από πολλούς δημότες και επιχειρήσεις των λογαριασμών ΔΕΥΑΚ και τελών παρεπιδημούντων. Αναφέρθηκε ότι οι οφειλές ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και ότι λόγω των δυσχερών οικονομικών συγκυριών η δυνατότητα είσπραξης καθίσταται ακόμα δυσκολότερη.

Η Ένωση Ξενοδόχων, στην προσπάθειά της να βοηθήσει ώστε οι επιχειρήσεις και ιδιώτες οφειλέτες προς τον Δήμο ανταποκριθούν στις
υποχρεώσεις τους, εισηγείται προς τον Δήμο:

  • Να δοθεί το κίνητρο έκπτωσης 15% σε όλους τους καλοπληρωτές δημότες ή επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πληρώνουν εμπρόθεσμα τους
  • λογαριασμούς τους, όπως εφάρμοσε η ΔΕΗ με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
  • Να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης όλων των καθυστερημένων τελών με την ίδια έκπτωση 15%.
  • Εάν η πλήρης εξόφληση δεν είναι εφικτή, να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών με δόσεις.

“Πιστεύουμε ότι οι ανωτέρω προτάσεις θα συμβάλουν ώστε να εισρεύσουν αρκετά χρήματα στα ταμεία του Δήμου τα οποία είναι αναγκαία για τη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μας”, αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024