Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Παρίσι προστατεύει με στρατό τους πάμπλουτους τουρίστες του
Προορισμός

Το Παρίσι προστατεύει με στρατό τους πάμπλουτους τουρίστες του

Ο τομέας του πολυτελούς shopping αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για το Παρίσι, με ετήσια έξοδα που φτάνουν κατ'εκτίμηση έως και τα 10 δισ. ευρώ.

Ενόψει της “Εβδομάδας Υψηλής Μόδας” στο Παρίσι (22-26 Ιανουαρίου και της “Paris Fashion Week” (28/2 – 8/3) η γαλλική πρωτεύουσα έχει θεσπίσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να καθησυχάσει τους πάμπλουτους τουρίστες σχετικά με την ασφάλειά τους στον απόηχο μιας σειράς υψηλού προφίλ ληστειών.

Στα ήδη ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, υπάρξχουν πρόσθετοι σωματικοί έλεγχοι, καθώς επίσης και έλεγχοι ταυτότητας που θα γίνουν σε όλα τα σημεία της εκδήλωσης, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα αυτήν την εβδομάδα. Οι έλεγχοι στις τσάντες θα είναι επίσης ένα μέρος των μέτρων ασφάλειας. Οπλισμένο στρατιωτικό προσωπικό έχει τοποθετηθεί σε μερικά από τα πιο δημοφιλή μνημεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Grand Palais, όπου θα λάβουν χώρα πολλές από τις επιδείξεις μόδας. Ακόμη, σε ορισμένα μέρη έχουν εγκατασταθεί τσιμεντένια φράγματα.

Σύμφωνα με την Bain & Company, εταιρεία συμβούλων διοίκησης επιχειρήσεων, ο τομέας του πολυτελούς shopping αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη, με ετήσια έξοδα που φτάνουν κατ’εκτίμηση έως και τα 10 δισ. ευρώ. Συνεπώς, οι υπεύθυνοι του τουρισμού της πόλης είναι παραπάνω από πρόθυμοι να προστατεύσουν αυτό το είδος τουρισμού.

Ο Francois Martins, αντιδήμαρχος και υπεύθυνος τουρισμού στη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε ότι το Παρίσι είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο. Για το λόγο αυτό, τέτοιου είδους περιστατικά (οι κλοπές υψηλού προφίλ) μερικές φορές κατακλύζουν τα πρωτοσέλιδα, όπως για παράδειγμα το περιστατικό με την Kim Kardashian. “Όμως, πράξεις σαν κι αυτές είναι πολύ σπάνιες και γίνονται σε όλες τις πόλεις του κόσμου”, συνέχισε στη δήλωσή του. Πρόσθεσε δε ότι τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι οι διαρρήξεις στο Παρίσι έχουν μειωθεί κατά 11% το διάστημα 2013-2016 και οι βίαιες ληστείες κατά 28%.

Παρ’όλα αυτά στο Παρίσι έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και έχει μειωθεί ο αριθμός των επισκεπτών έπειτα από το αιματηρό περιστικό του “Charlie Hebdo” και τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015. Τον περυσινό Νοέμβριο οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ένα σχέδιο για να αναβιώσει η πάσχουσα τουριστική βιομηχανία. Μετά την ανακοίνωση της νέας πρωτοβουλίας, εισήχθη το μέτρο των “κινητών” αστυνομικών τμημάτων σε καίρια σημεία της πόλης, καθώς και νέο, αγγλόφωνοι “εθελοντές τουρισμού”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024