Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Προβολή της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας στη Ρώμη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Ιανουάριος 2017, 12:19

Εκδήλωση της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 20 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, με κεντρικά πρόσωπα το Μέγα Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη και παρουσίαση του προγράμματος '5ο στοιχείο', στο πλαίσιο του Παγκόσμιου έτους Αριστοτέλη 2016-2017.


Προώθηση προορισμού

Στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών προβολής και διαφήμισης της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος βρέθηκε στη Ρώμη για μία σειρά δράσεων παρουσίασης της περιοχής στην ιταλική αγορά.

Η κεντρική εκδήλωση - παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 20 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Πρεσβείας -παρουσία του πρέσβη κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη- με προσκεκλημένους, καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγους, διευθυντές σχολικών μονάδων της Ρώμης και της ευρύτερης περιοχής του Λάτιου, δημοσιογράφους και Tour Operators.

Κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Έλληνας πρέσβης στη Ρώμη, ο οποίος μίλησε για την οντότητα των δύο ιστορικών προσωπικοτήτων και κάλεσε τους Ιταλούς δημοσιογράφους και τους μαθητές των σχολείων να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία.

Απευθυνόμενος στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας επεσήμανε πως η Κεντρική Μακεδονία, η οποία έχει αρχαίους δεσμούς σε πολλούς τομείς με την Ιταλία, είναι μία περιφέρεια με 12μηνο τουρισμό για όλους, ενώ νέες προοπτικές ανοίγονται με την επέκταση και ανακαίνιση του Αεροδρομίου” Μακεδονία”.Στην κοινή προσπάθεια να ανανεωθεί η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, που ενώνει τους δύο λαούς στάθηκε στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γιώργος τόνισε την ουσιαστική και συντονισμένη δουλειά που έχει κάνει η Χαλκιδική μέσω του Τουριστικού της Οργανισμού στην τταλική αγορά τα τελευταία χρόνια. Παρουσίασε και ανέλυσε το πρόγραμμα “5ο στοιχείο” που υλοποιεί η Χαλκιδική για τον μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου έτους Αριστοτέλη 2016-2017.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί - ομιλίες από Ιταλούς δημοσιογράφους και αρχαιολόγους. Ο διευθυντής του περιοδικού “ARCHEO” Andreas Steiner και ο αρχαιολόγος Carlo Casi μίλησαν για την Κεντρική Μακεδονία και τις μοναδικές αρχαιολογικές περιοχές που διαθέτει, ενώ έδωσαν και την είδηση για την πραγματοποίηση έκθεσης στη Ρώμη το 2018 με τίτλο “Οι Μακεδονικοί Θησαυροί”. Επίσης, ο Carlo Casi αποκάλυψε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες εκείνες που θα του επιτρέψει μαζί με τους συνεργάτες του να ανασκάψει την Αρχαία Άκανθο στην Ιερισσό.

Το κλιμάκιο από την Κεντρική Μακεδονία επισκέφτηκε το αρχαιολογικό πάρκο του Vulci, με σκοπό την συνέχιση των επαφών που ήδη έχουν ξεκινήσει μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την αδελφοποίηση μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Η όλη οργάνωση πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top