Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧάος στα αμερικανικά αεροδρόμια το Σαββατοκύριακο από το διάταγμα Trump
Αερομεταφορές

Χάος στα αμερικανικά αεροδρόμια το Σαββατοκύριακο από το διάταγμα Trump

Ο Trump αμύνθηκε του προεδρικού διατάγματος σε χθεσινή δήλωσή του, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξαναρχίσουν την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων (βίζες) για όλες τις χώρες, μόλις εφαρμοστούν ασφαλείς πολιτικές τις επόμενες 90 μέρες. Η Emirates άλλάζει τη σύνθεση των πληρωμάτων της, που πετούν προς τις ΗΠΑ.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε πορείες διαμαρτυρίας στις αμερικανικές πόλεις και τα αεροδρόμια χθες για να εκφράσουν την οργή τους για το προεδρικό διάταγμα του Donand Trump, το οποίο περιορίζει την είσοδο στη χώρα για ταξιδιώτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό (Ιράν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη).

Είναι η δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα που γίνονται διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον. Το περασμένο Σάββατο, εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανίδες συμμετείχαν σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατόπιν πορεία εναντίον του Τραμπ, μία από δεκάδες διαδηλώσεις που οργανώθηκαν στη χώρα.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και τη Βοστόνη, ένα δεύτερο “κύμα” διαδηλώσεων ακολούθησε τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις που έγιναν σε αμερικανικά αεροδρόμια το περασμένο Σάββατο καθώς οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων άρχισαν να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Trump.

Η διαταγή έχει οδηγήσει στην κράτηση ή απέλαση εκατοντάδων ατόμων που αφίχθηκαν σε αμερικανικά αεροδρόμια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αμύνθηκε του προεδρικού διατάγματος σε δήλωσή του την Κυριακή, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξαναρχίσουν την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων (βίζες) για όλες τις χώρες μόλις εφαρμοστούν ασφαλείς πολιτικές τις επόμενες 90 μέρες. “Για να το ξεκαθαρίσουμε, αυτή δεν αποτελεί μουσουλμανική απαγόρευση, όπως αναφέρουν παραπλανητικά τα ΜΜΕ. Αυτό δεν έχει σχέση με θρησκεία – έχει σχέση με τρομοκρατία και με το να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή”, είπε.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι μόνο 24 ταξιδιώτες παραμένουν υπό κράτηση. “Δεν ήταν χάος”, δήλωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Reince Priebus και πρόσθεσε πως 325.000 ταξιδιώτες εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο και 109 από αυτούς συνελήφθησαν.

Περίπου 200 διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα χθες το απόγευμα στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Dulles” στη βόρεια Βιρτζίνια, κοντά στη Ουάσιγκτον. Ο ίδιος περίπου αριθμός ατόμων συγκεντρώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο “John F. Kennedy” στη Νέα Υόρκη, όπου ανήσυχα μέλη οικογενειών περίμεναν συγγενείς που είχαν βρεθεί υπό κράτηση για ώρες μετά από πτήσεις από χώρες που επηρεάζονται από την προεδρική διαταγή.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο τμήμα “Tom Bradley” του αεροδρομίου για να διαμαρτυρηθούν, με το σύνθημα “οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ” στην αίθουσα αφίξεων.

Αντίκτυπος και στα αραβικά αεδροδρόμια
Μία “μικρή ομάδα ανθρώπων” εμποδίστηκε να πετάξει προς τις ΗΠΑ από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι μετά το αμερικανικό προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου του αναφερόμενου αεροδρομίου. “Οι συνέπειες είναι σε ελάχιστο επίπεδο για την ώρα. Δεν έχουμε τα ακριβή στοιχεία, αλλά ένας μικρός αριθμός ανθρώπων μετρημένων στα δάκτυλα του χεριού ελέγχθηκαν κι επαναπροωθήθηκαν στις πατρίδες τους”, δήλωσε ο Paul Griffiths, επιχειρησιακός διευθυντής του αεροδρομίου.

Emirates: Αλλαγή της σύνθεσης των πληρωμάτων της που πετούν προς τις ΗΠΑ
Η αεροπορική εταιρεία Emirates προχώρησε σε αλλαγή της σύνθεσης των πληρωμάτων της σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του Donald Trump, που περιλαμβάνει την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών. Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί τις νέες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα των κανόνων ασφάλειας εισόδου στις ΗΠΑ. Η Emirates πετάει καθημερινά σε 11 πόλεις στις ΗΠΑ ενώ έχει προχωρήσει “στις απαραίτητες αλλαγές στα πληρώματα μας, προκειμένου να συμμορφωθεί με την αλλαγή των κανονισμών” δήλωσε μία εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος, χθες στο Reuters. Η ίδια, πρόσθεσε ότι οι πτήσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας, προς τις ΗΠΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024