Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

H Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την έκθεση NYT Travel Show στη Ν. Υόρκη

Τατιάνα Ρόκου - 30 Ιανουάριος 2017, 13:53

Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στην European Stage της έκθεσης, στην οποία παρουσιάστηκε ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΟΤ στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση των ΗΠΑ, “NYT Travel Show”, που διοργάνωσαν οι New York Times (27-29 Ιανουαρίου) με τη συμμετοχή εκθετών από 150 χώρες και όπου η Ελλάδα είχε φέτος ενισχυμένη και δυναμική παρουσία.

Παρόντες στα εγκαίνια από την υπουργό Τουρισμού, ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου κ. Βασίλης Φιλίππου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρόεδρος του American Hellenic Institute κ. Νικ Λαρυγγάκης και εκπρόσωποι της Ομογένειας και των Ομογενειακών ΜΜΕ.

Η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Σκηνή της Έκθεσης, European Stage. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Ελλάδας και της υπουργού, την οποία και προλόγισε ο Brad Kolodny, εκπρόσωπος των “New York Times”. Στην ομιλία της στην εκδήλωση η κα Κουντουρά παρουσίασε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και απηύθυνε πρόσκληση στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό να επισκεφθεί τη χώρα μας. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από ελληνικό παραδοσιακό συγκρότημα.

Η κα Κουντουρά και ο κ. Τρυφωνόπουλος συναντήθηκαν στην έκθεση με παράγοντες της αμερικανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, Tour Operators και ταξιδιωτικά γραφεία, για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα το 2017 και το 2018.

Η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε το “Σπίτι της Ομογένειας” στο Σταθάκειο Κέντρο της Νέας Υόρκης. Συζήτησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Πέτρο Γαλάτουλα τη στρατηγική του υπουργείου για το άνοιγμα της αμερικανικής τουριστικής αγοράς με στοχευμένες ενέργειες, την σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών ως αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών την τελευταία διετία, την ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Ομογένειας.

Επίσης, επισκέφθηκε τα γραφεία της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας” και συναντήθηκε με τον εκδότη κ. Αντώνη Διαματάρη. Παραχώρησε συνεντεύξεις στον “Εθνικό Κήρυκα” και τα ομογενειακά  ραδιόφωνα Hellas FΜ και Cosmos FM, όπου αναφέρθηκε συνολικά στον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου για  δυναμικό άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς, από την οποία υπάρχει διψήφια αύξηση επισκεπτών τη διετία 2015-2016 και νέα αύξηση που αναμένεται το 2017.

Μετά τη Νέα Υόρκη, η κα Κουντουρά μεταβαίνει στο Σικάγο, όπου έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με τους μεγαλύτερους  Tour Operators και ταξιδιωτικές πράκτορες, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου για την ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού τουρισμού σε όλη την Αμερική.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top