Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠαρουσίαση του 'We do local' σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Ξάνθης
Τουριστικά καταλύματα

Παρουσίαση του 'We do local' σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Στο πλαίσιο της ημερίδας 'Ανάδειξη / Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας του αγροτικού / αγροδιατροφικού τομέα και η σύνδεση με τον τριτογενή τομέα παραγωγής', οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Tμήμα Eπικοινωνίας και Προώθησης του 'We do local' σχετικά με το νέο αυτό πρότυπο.

Ιδιαίτερα ενεργό παραμένει το ενδιαφέρον για τις παρουσιάσεις της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ και την προώθηση του νέου προτύπου πιστοποίησης τουριστικών μονάδων “We do local”, που δημιουργήθηκε για τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προιόντος.

Κατόπιν προσκλήσεως, το “We do local” έδωσε το “παρών” στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Ξάνθης με θέμα “Ανάδειξη / Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας του αγροτικού / αγροδιατροφικού τομέα και η σύνδεση με τον τριτογενή τομέα παραγωγής”, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, στην Ξάνθη.

Πρόκειται για μια ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης, προσκαλώντας να παρευρεθούν τοπικοί φορείς, τοπικοί παραγωγοί αλλά και επιχειρηματίες του τόπου που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού & της αγροδιατροφής. Παρουσιάστηκαν προτάσεις για το πως μπορούν να αναδειχθούν / πιστοποιηθούν τα τοπικα προϊόντα ποιότητας του αγροτικού/ αγροδιατροφικού τομέα, της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και πως μπορούν να συνδεθούν με τον τριτογενή τομέα παραγωγής.

Στο πλαίσιο της εν λόγω ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Tμήμα Eπικοινωνίας και Προώθησης του “We do local” σχετικά με το νέο αυτό πρότυπο, όσον αφορά στη φιλοσοφία που έχει, να στηρίζει την τοπική παραγωγή, οικονομία και κοινωνία, όπως επίσης και για τις διαδικασίες και τα οφέλη πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων με αυτό.

Το We do local είναι ένα εγχείρημα, το οποίο δημιουργήθηκε από 14 σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής, που σε συνεργασία με το φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και τη Local Food Experts sce, στόχο έχουν στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. Το We do local, έως σήμερα διαθέτει 26 Πιστοποιημένα Μέλη, 25 ξενοδοχειακές μονάδες και ένα πλοίο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024