Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΕΟΤ

Θετικά έκλεισε για τη χώρα μας η μεγαλύτερη έκθεση της Ελβετίας Fespo 2017

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Ιανουάριος 2017, 13:13

O γενικός γραμματέας του ΕΟΤ στις συζητήσεις του με τους παραγόντες της ελβετικής αγοράς εστίασε στην ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού (π.χ hiking, diving κλπ), που προσελκύουν το ιδιαιτέρως απαιτητικό ελβετικό κοινό, όπως επίσης και τον τουρισμό πόλεων με την ανάδειξη προορισμών ίσως λιγότερο γνωστών για την τοπική αγορά καθώς και περιοχών που παραμένουν παρθένοι και ανεξερεύνητοι προορισμοί.


Με αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα μας όσον αφορά στην επερχόμενη τουριστική περίοδο, έκλεισε η «αυλαία» της μεγαλύτερης έκθεσης της Ελβετίας «Fespo 2017», η οποία διεξήχθη στη Ζυρίχη από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου, προσελκύοντας 63.000 επισκέπτες. 
 
Το ελληνικό περίπτερο τίμησε με την παρουσία του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο οποίος κατά την παραμονή του στη Ζυρίχη είχε σειρά επαφών με τους μεγαλύτερους Τ.Ο της χώρας καθώς και με αεροπορικές εταιρείες. 
 
Ιδιαίτερα σημαντική, υπήρξε η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τρυφωνόπουλος στην εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung. Πρόκειται για την μεγαλύτερη, ιστορικότερη (1780) και πλέον έγκριτη εφημερίδα όχι μόνο της Ελβετίας αλλά ολόκληρου του γερμανόφωνου χώρου. Ο γενικός γραμματέας προσκάλεσε την υπεύθυνη σύνταξης κα. Müller να επισκεφθεί τη χώρα μας, στο πλαίσιο ειδικά οργανωμένου ταξιδιού εξοικείωσης. 
 
O γενικός γραμματέας του ΕΟΤ στις συζητήσεις του με τους παραγόντες της ελβετικής αγοράς εστίασε στην ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού (π.χ hiking, diving κλπ), που προσελκύουν το ιδιαιτέρως απαιτητικό ελβετικό κοινό, όπως επίσης και τον τουρισμό πόλεων (city break) με την ανάδειξη προορισμών ίσως λιγότερο γνωστών για την τοπική αγορά (όπως π.χ. Θεσσαλονίκη) καθώς και περιοχών που παραμένουν παρθένοι και ανεξερεύνητοι προορισμοί. 
 
Ο κ. Τρυφωνόπουλος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την πρέσβη της Ελλάδας στη Βέρνη κα. Χαρά Σκολαρίκου, την οποία ενημέρωσε για τη στρατηγική του ΕΟΤ κατά την προσεχή 3ετία. Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της τουριστικής εικόνας της χώρας μας στην Ελβετική αγορά, συζητήθηκε η κινητοποίηση όχι μόνο των ομογενειακών αλλά και των ελβετικών συλλόγων «φίλων της Ελλάδας» και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης που θα οργανώσουν από κοινού η Ελληνική Πρεσβεία και ο ΕΟΤ στις αρχές Μαρτίου.
 
Tο σύνολο των διοργανωτών ταξιδίων, με τους οποίους είχαν επίσης συναντήσεις τα στελέχη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, με ευθύνη αρμοδιότητας και της αγοράς της Ελβετίας, επεσήμαναν την ιδιαίτερα θετική εικόνα αλλά και την αυξητική πορεία των κρατήσεων για την Ελλάδα, που φτάνει σε διψήφια διαφορά συγκρινόμενη με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Η κα Κ. Κουρούσια – προϊσταμένη του Γραφείου και ο κ. Ι. Ραφαλιάς – υπεύθυνος Τύπου και Trade ενημέρωσαν τους τουριστικούς πράκτορες και τους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ μετά από σχετική πρόσκληση, για την ήδη δρομολογημένη δράση που αφορά στη διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης προκειμένου να ενισχυθεί η εικόνα παραδοσιακών ελληνικών προορισμών αλλά και να αναδειχθούν άλλοι λιγότερο γνωστοί προορισμοί και ειδικές μορφές τουρισμού. 
 
Στη «Fespo  2017» έδωσαν επίσης το παρόν ο Δήμος Κυθήρων, το Creta Marris και τα κρητικά Golf. 
 
 
Στη φωτογραφία διακρίνονται: Η κα Βαλσαμάκη, Δ/νση Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης, o κος Τρυφωνόπουλος, Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ και η κα Κουρούσια, προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας – Ελβετίας


 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top