Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΧάκερς 'μπλόκαραν' το σύστημα των καρτών-κλειδιών σε αυστριακό ξενοδοχείο
Ξενοδοχία

Χάκερς 'μπλόκαραν' το σύστημα των καρτών-κλειδιών σε αυστριακό ξενοδοχείο

Από τη στιγμή που οι χάκερ στοχοποίησαν και παραβίασαν το σύστημα ηλεκτρονικού κλειδώματος του ξενοδοχείου, μπλοκαρίστηκε το σύστημα στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, που επαναπρογραμμάτιζε τις κάρτες-κλειδιά. Οι χάκερ απαίτησαν ως 'λύτρα' 1.500 ευρώ (σε Bitcoin) για να επιστρέψουν στη διεύθυνση του ξενοδοχείου τον έλεγχο του συστήματος.

Κυβερνοεπίθεση σε ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Αυστρίας δημιούργησε πρόβλημα με τον επαναπρογραμματισμό των καρτών-κλειδιών στα δωμάτια του. Σημειώνεται ότι ήταν η τρίτη φορά που το ηλικίας 111 ετών 4στερο Romantik Seehotel Jaegerwirt αντιμετώπισε τέτοιου είδους επίθεση.

Από τη στιγμή που οι χάκερ στοχοποίησαν και παραβίασαν το σύστημα ηλεκτρονικού κλειδώματος του ξενοδοχείου, μπλοκαρίστηκε το σύστημα στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, που επαναπρογραμμάτιζε τις κάρτες-κλειδιά.

Οι χάκερ απαίτησαν ως “λύτρα” 1.500 ευρώ (σε Bitcoin) για να επιστρέψουν στη διεύθυνση του ξενοδοχείου τον έλεγχο του συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης, το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο με 180 πελάτες. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου αναγκάστηκε να πληρώσει τα λύτρα στους χάκερ. Καθώς αυτοί παρέδωσαν τον έλεγχο του συστήματος, οι Αρχές ανακάλυψαν ότι είχαν αφήσει μια “κερκόπορτα” στο σύστημα, ανοιχτή για μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου αντικατέστησε αργότερα ολόκληρο το σύστημα με τη βοήθεια τεχνικών, οι οποίοι και απομόνωσαν τα κρίσιμα σημεία του δικτύου του ξενοδοχείου.

Το περιστατικό πάντως οδήγησε τον διευθυντή του ξενοδοχείου Christoph Brandstaetter να αποφασίσει να επιστρέψει στις παλιές καλές κλειδαριές στα δωμάτια, αντί των ηλεκτρονικών, “ακριβώς όπως πριν 111 χρόνια”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024