Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Εκκενώθηκε το Λούβρο λόγω περιστατικού ασφαλείας

Τατιάνα Ρόκου - 03 Φεβρουάριος 2017, 12:00

Κλειστό παραμένει έως αυτήν την ώρα το Μουσείο Λούβρου, ενώ το μετρό δε σταματά στον συγκεκριμένο σταθμό, ύστερα από περιστατικό πυροβολισμού στρατιώτη εναντίον υπόπτου.


Το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε πως σοβαρό επεισόδιο ασφάλειας λαμβάνει χώρα στο Λούβρο, όπου σύμφωνα με πηγές στρατιωτικός άνοιξε πυρ εναντίον άνδρα που επιχείρησε να του επιτεθεί με μαχαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, στις 10 π.μ. (τοπική ώρα) Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον άνδρα, οπλισμένου με μαχαίρι, που επιχείρησε να εισβάλει στο Λούβρο με δύο ύποπτα σακίδια. Ο αγνώστων στοιχείων άνδρας δοκίμασε να μπει σε κατάστημα, εντός του χώρου του μουσείου, κρατώντας δύο σακίδια. Όταν του αρνήθηκαν την είσοδο, ο δράστης στράφηκε προς τον φρουρό, φωνάζοντας “ο Θεός είναι μεγάλος” και ο στρατιώτης τον πυροβόλησε πέντε φορές, στο στομάχι και στα πόδια, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, τα σακίδια δεν περιείχαν εκρηκτικά.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκόψει την πρόσβαση στο μουσείο.

Το πρακτορείο Skynews μεταδίδει ότι εντός του μουσείου βρίσκονται ακόμη περίπου 250 επισκέπτες, οι οποίοι θα αφεθούν κατά ομάδες, αφού πρώτα εξακριβωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Το μουσείο εκκενώθηκε αμέσως μετά το περιστατικό, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες για την ταυτότητα του άνδρα ή το περιεχόμενο της βαλίτσας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top