Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αναστέλλεται με δικαστική απόφαση το διάταγμα Trump

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Φεβρουάριος 2017, 10:02

Το State Department ανακοίνωσε πως έχει ενεργοποιήσει εκ νέου τις θεωρήσεις εισόδου που είχαν ανακληθεί μετά την υπογραφή του διατάγματος Trump, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι δε ζητά πλέον από αεροπορικές εταιρείες να εμποδίζουν την επιβίβαση πολιτών από τις επτά χώρες που αφορούσε το διάταγμα.


Η αμερικανική κυβέρνηση συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση για αναστολή του διατάγματος Trump, που απαγόρευε είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Συρίας, Υεμένης, Σομαλίας, Λιβύης και Σουδάν) για 90 ημέρες και την απαγόρευση εισόδου σε όλους τους πρόσφυγες για 120 ημέρες. Έτσι, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι δε ζητά πλέον από αεροπορικές εταιρείες να εμποδίσουν την επιβίβαση πολιτών από τις επτά επίμαχες χώρες σε πτήσεις που έχουν ως προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η άρση των περιορισμών δεν ισχύει για όσους ακύρωσαν τις βίζες που είχαν εξασφαλίσει.

Σημειώνεται ότι το State Department είχε αναφέρει ότι τις πρώτες επτά ημέρες εφαρμογής των περιορισμών εισόδου είχαν ανακληθεί σχεδόν 60.000 βίζες.

Η συμμόρφωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την εντολή του δικαστή James Robart από το Σιάτλ επισημοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε βέβαιος ότι η αναστολή θα ανατραπεί και ο Λευκός Οίκος άσκησε έφεση. Στην έφεση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά την αναίρεση της απόφαση του δικαστή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε μέσω Twitter στον δικαστή κατηγορώντας τος ότι “ανοίγει τη χώρα σε εν δυνάμει τρομοκράτες και άλλους που δε θέλουν το συμφέρον μας”.

Πάντως, χιλιάδες κάτοχοι βίζα που διαφορετικά δε θα μπορούσαν να ταξιδεύσουν καταβάλλουν το τελευταίο 24ωρο κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσουν το ταχύτερο δυνατό στις ΗΠΑ, υπό το φόβο πως η κυβέρνηση θα επικρατήσει στην έφεση και συνεπώς τα σύνορα θα κλείσουν εκ νέου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top