Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Priceline Group εξαγοράζει τη Momondo Group
Μηχανές μετα-αναζήτησης

Η Priceline Group εξαγοράζει τη Momondo Group

Ο Όμιλος Momondo, ο οποίος λειτουργεί το Momondo, ευρωπαϊκή ταξιδιωτική μηχανή μετα-αναζήτησης, καθώς και το Cheapflights, πλατφόρμα σύγκρισης πτήσεων και προσφορών ταξιδιών θα υπαχθεί υπο το εμπορικό ταξιδιωτικό σήμα του Ομίλου Priceline, KAYAK.

Η Priceline Group Inc. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά του Ομίλου Momondo, σύμφωνα με την οποία ο Όμιλος Priceline θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της εταιρείας Momondo στην τιμή των 550 εκατ. δολ. Ο Όμιλος Momondo, ο οποίος λειτουργεί το Momondo, κορυφαία ευρωπαϊκή ταξιδιωτική μηχανή μετα-αναζήτησης, που προσφέρει πτήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων, καθώς και το Cheapflights, δημοφιλής πλατφόρμα σύγκρισης πτήσεων και προσφορών ταξιδιών θα υπαχθεί υπο το κορυφαίο εμπορικό ταξιδιωτικό σήμα του Ομίλου Priceline, KAYAK.

“Η μετα-αναζήτηση είναι ελκυστική στους καταναλωτές και είμαστε πρόθυμοι να επεκτείνουμε την παγκόσμια παρουσία μας”, δήλωσε ο Glenn Fogel, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Priceline. “Τα Momondo και Cheapflights θα είναι πολύ καλές προσθήκες στο μετα-χαρτοφυλάκιό μας από το KAYAK”.

Τα Momondo και Cheapflights είναι σπουδαία προϊόντα που εξυπηρετούν πιστούς σε αυτά χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη“, δήλωσε ο Steve Hafner, διευθύνων σύμβουλος της KAYAK. “Ανυπομονούμε να μάθουμε απ’αυτούς και να μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές, καθώς τα εμπορικά μας σήματα επεκτείνονται διεθνώς”.

“Ο Όμιλος Priceline έχει ένα αποδεδειγμένο ‘ιστορικό’ επιτυχούς λειτουργίας πελατοκεντρικών ταξιδιωτικών εμπορικών σημάτων σε όλο τον κόσμο”, επεσήμανε ο Hugo Burge, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Momondo. “Δε θα μπορούσε να είμασταν πιο ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουμε σε έναν τέτοιο καταξιωμένο όμιλο αγαπημένων μαρκών και να ενώσουμε τις δυνάμεις τους με την KAYAK, για να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο όσον αφορά στη μετα-αναζήτηση, για την ολοένα και μεγαλύτερη πελατειακή μας σε όλο τον κόσμο”.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους, ενώ υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές. Με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοπεγχάγη και με γραφεία στη Βοστόνη, ο Όμιλος Momondo, μέλος σήμερα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας Great Hill Partners, θα υπαχθεί διοικητικά στον διευθύνοντα σύμβουλο της KAYAK, Steve Hafner μετά την εξαγορά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024