Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Thomas Cook: Αύξηση 40% στις κρατήσεις για Ελλάδα για το 2017

Τατιάνα Ρόκου - 10 Φεβρουάριος 2017, 09:19

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook Peter Fankhauser δήλωσε ότι η απόφαση να στρέψουν τη χωρητικότητα προς την Ελλάδα απέδωσε, καθώς οι κρατήσεις αυτήν τη στιγμή εμφανίζουν άνοδο έως και 40%, με 2,5 εκατ. πελάτες της να ετοιμάζουν βαλίτσες για τη χώρα μας.


Η Thomas Cook (με 6 εκατ. πελάτες στο Ην. Βασίλειο) έχει προσθέσει 500.000 περισσότερα κρεβάτια στην Ελλάδα, με τις μέσες τιμές να αυξάνονται κατά 2%. Παράλληλα, ο όμιλος έχει προσθέσει δύο νέες πτήσεις με προορισμό την Ελλάδα στο Ην. Βασίλειο. Αυτά ανακοινώθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου της εταιρείας για το 2017.

Ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser δήλωσε επίσης ότι για φέτος, η Thomas Cook θα μεταφέρει 2,5 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα από την Ευρώπη, φτάνοντας τα επίπεδα του 2014, πριν το μεταναστευτικό πλήξει τη Μεσόγειο. Ανέφερε ακόμη ότι η ζήτηση για ταξίδια προς Κύπρο, Βουλγαρία, Πορτογαλία και Κροατία είναι το ίδιο ισχυρή, αναπληρώνοντας την αδύναμη, πλέον, αγορά της Τουρκίας. Βέβαια, ο όμιλος παραμένει προσεκτικός όσον αφορά στο υπόλοιπο της χρονιάς, “λαμβάνοντας υπόψη τις αβέβαιες πολιτικοοικονομικές προβλέψεις”.

Οι συνολικές κρατήσεις σε όλο τον όμιλο είναι αυξημένες κατά 1% την τρέχουσα χειμερινή περίοδο και καά 9% για το καλοκαίρι του 2017, με το 1/3 περίπου των πακέτων διακοπών να έχει ήδη πωληθεί.

Όσον αφορά στους Βρετανούς τουρίστες, ο Fankhauser επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αναβάλλουν τις διακοπές τους λόγω της εξασθένισης της στερλίνας, αν και παρατηρήθηκε πτώση στη ζήτηση για ταξίδια στις ΗΠΑ.

Τα έσοδά της Thomas Cook το α’ τρίμηνο του 2017 εμφανίζονται αυξημένα κατά 1% (1,618 δισ. λίρες), ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 22,1%. Οι εποχιακές, λειτουργικές ζημίες βελτιώθηκαν κατά 1 εκατ. λίρες, στα 49,1 εκατομμύρια.

Για πρώτη φορά νέες απευθείας πτήσεις της Condor Θεσσαλονίκη - Φρανκφούρτη
Η αεροπορική Condor, μέλος του ομίλου Thomas Cook, ξεκινά απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκη – Φρανκφούρτη για το καλοκαίρι 2017, με έναρξη δρομολογίων στις 2 Μαΐου 2017 και διακοπή στις 24 Οκτωβρίου 2017. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με αεροσκάφος Airbus A320-100/200.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top