Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι κάτοικοι των Δελφών διαμαρτύρονται για την αποδόμηση των κρατικών δομών στην περιοχή
Περιφέρεια

Οι κάτοικοι των Δελφών διαμαρτύρονται για την αποδόμηση των κρατικών δομών στην περιοχή

Σύμφωνα με τους ντόπιους φορείς, η κατάσταση έχει πια υπερβεί το απροχώρητο στην τουριστική πόλη των Δελφών και ιστορική έδρα του Δήμου Δελφών, καθώς μειώνεται συνεχώς το προσωπικό στο Α.Τ. Δελφών, υπάρχει μόνο αγροτικό ιατρείο, ενώ ΟΤΕ, Εθνική και Εμπορική Τράπεζα έκλεισαν τα καταστήματά τους.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και στις 11 το πρωί στην πλατεία Πυθίας (χώρος Ταξί) στους Δελφούς πραγματοποιείται ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποδόμηση των κρατικών δομών της περιοχής. Σύμφωνα με τους ντόπιους φορείς, η κατάσταση έχει πια υπερβεί το απροχώρητο στην τουριστική πόλη των Δελφών και ιστορική έδρα του Δήμου Δελφών. “Η αγανάκτηση όλων μας ξεπέρασε κάθε όριο. Διεκδικούμε και απαιτούμε. Ήρθε η ώρα το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του”, λένε χαρακτηριστικά.

Αποδόμηση της ασφάλειας στους Δελφούς
Όπως είπε στο traveldailynewnews η κα Έλλη Κοτσάνου – Ρομβοτσάνου, προεδρος της Τουριστικης Επιτροπής του Δήμου Δελφών, “αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη αποδόμηση των δομών της περιοχής των Δελφών. Σε μια περιοχή που εκτός από τους μόνιμους κατοίκους δέχεται και 800.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες το χρόνο, έκλεισαν το γραφείο του ΟΤΕ και τα καταστήματα Εμπορικής και Εθνικής Τράπεζας, αφήνοντας μόνο ATM. Και δεν είναι μόνο αυτό: Μας ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας πριν από έναν περίπου χρόνο ότι το Αστυνομικό Τμήμα των Δελφών θα μετατραπεί σε Σταθμό Τουριστικής Αστυνομίας με προσωπικό 4-5 άτομα. Όχι μόνο δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αλλά αυτήν τη στιγμή το Α.Τ. λειτουργεί με δύο μόνο άτομα! Και όταν κλείσει εντελώς, οι Δελφοί θα εξυπηρετούνται από αστυνομικούς που θα έρχονται από την Άμφισσα! Καταλαβαίνετε ότι με το να κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής το ένα μετά το άλλο (έχει κλείσει και το Α.Τ. Γραβιάς) εξαϋλώνεται οποιαδήποτε αίσθηση ασφάλειας και προστασίας σε μια περιοχή με τόσο σημαντικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους”.

Η κα Κοτσάνου αναφέρθηκε ακόμη και στις ελλείψεις στο χώρο της υγείας: “Σε έναν τέτοιας βαρύτητας τουριστικό προορισμό, δεν μπορεί να λειτουργεί απλά ένα αγροτικό ιατρείο, το οποίο επισκέπτεται αγροτικός ιατρός 5 φορές το μήνα, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, χωρίς ούτε καν να αυξάνονται οι επισκέψεις αυτές την τουριστική περίοδο. Αν τύχει κάποιο έκτακτο περιστατικό, αν χρειαστεί βοήθεια κάποιος επισκέπτης στον αρχαιολογικό χώρο (π.χ. ένα αλλεργικό σοκ), τι θα γίνει;”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024