Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH JR Technologies επενδύει στην Κρήτη με πρότυπο κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας
Τεχνολογία

H JR Technologies επενδύει στην Κρήτη με πρότυπο κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας

Η εταιρεία ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη στην ελληνική αγορά στηρίζοντας την εξειδικευμένη απασχόληση και τις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στον κλάδο τεχνολογίας.

H JR Technologies (JRT) μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας για την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, αποφάσισε να επενδύσει στην ελληνική περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη, δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας για τις εφαρμογές που αναπτύσσει.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει την προσήλωσή της να στηρίζει την ελληνική αγορά, έχοντας εγκαταστήσει την έδρα της στα Χανιά, με στόχο την προσέλκυση νέων επιστημόνων από εξειδικευμένα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ήδη στις νέες εγκαταστάσεις,  επιφάνειας 900 τ.μ. που λειτουργούν εδώ και 7 μήνες, απασχολούνται 54 Έλληνες επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στο αντικείμενο της ανάπτυξης λογισμικού. Παράλληλα, η εταιρεία έχει σχεδιάσει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων που θα υλοποιηθούν στο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας στα Χανιά. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη  το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης για νέους προγραμματιστές, το οποίο παρέχεται δωρεάν στους 20 συμμετέχοντες, και αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους επιτυχόντες θα προσφερθεί μια μόνιμη θέση εργασίας στην εταιρία.   

Τα προϊόντα και οι εφαρμογές που αναπτύσσει η JRT αποτελούν τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις γα την αεροπορική και ταξιδιωτική βιομηχανία, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα  NDC πρότυπα που έχει θέσει η ΙΑΤΑ σχετικά με τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρείες προωθούν τα προϊόντα τους προς το επιβατικό κοινό. Η αγορά αυτή αναμένεται να αναπτυχθεί δυναμικά τα επόμενα χρόνια και ο απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι η συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την υλοποίηση  επωφελών πρωτοβουλιών  για την ελληνική αγορά.

Ο George Khairallah, πρόεδρος της JR Technologies δήλωσε: “Η JRT πιστεύει στη νέα γενιά και επενδύει σε αυτή, υποστηρίζοντας την εξέλιξη  της, καθώς αποτελεί το μέλλον μίας χώρας. Γι’αυτό στηρίζουμε δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη, των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων τους και στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν σωστά. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα Ελληνικά «ταλέντα» στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε την εγχώρια αγορά, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και βοηθώντας σε θέματα ανεργίας και οικονομικής ανάπτυξης”.

Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης με προσφορά θέσεων εργασίας για προγραμματιστές  
Το Κέντρο Καινοτομίας της JR Technologies (JRT) στα Χανιά υλοποιεί τη λειτουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για νέους προγραμματιστές που επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 16 Ιανουαρίου με 20 συμμετέχοντες και πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της JR Technologies στα Χανιά. Η εκπαίδευση θα διαρκέσει 4 με 16 εβδομάδες, ανάλογα με τα προσόντα των εκπαιδευόμενων και τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος, και θα ολοκληρωθεί με εξέταση εφ’ όλης της ύλης. Σε όλους τους επιτυχόντες θα προσφερθεί μια μόνιμη θέση εργασίας στο Κέντρο Καινοτομίας.

Τον προηγούμενο χρόνο η JR Technologies προσέλαβε 42 εργαζομένους, στην πλειοψηφία τους προγραμματιστές, που επελέγησαν μεταξύ των 100 περίπου υποψηφίων που εξέφρασαν ενδιαφέρον για εργασία από πολλές περιοχές της Κρήτης, κυρίως όμως τα Χανιά.

Η JR Technologies βρίσκεται, επίσης, σε φάση προετοιμασίας ενός ευρέος κατάρτισης και ενημέρωσης όλου του ανθρώπινου δυναμικού της το 2017. “Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και πρέπει να εμπλουτίζουμε τις δεξιότητές μας” είπε ο George Khairallah. “Θέλουμε να στηρίξουμε την κοινωνία μας και να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Ο σπουδαιότερος πόρος της Ελλάδας είναι οι άνθρωποί της. Βρήκαμε εξαιρετικά παραγωγικούς, παθιασμένους και δημιουργικούς προγραμματιστές στα Χανιά. Αυτοί είναι το σπουδαιότερό μας κεφάλαιο. Είναι το μέλλον στο οποίο επενδύουμε”.

H JRT βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση ταλαντούχων νέων προγραμματιστών, από όλη την Ελλάδα, που θα ήθελαν να ενταχθούν στο δυναμικό της και συμμετέχει στα πιο σημαντικά προγράμματα εκπαίδευσης & κατάρτισης σε εφαρμογές, ακόμη και για νέους επιστήμονες που δεν είχαν υπόβαθρο στην πληροφορική. Πρόσφατα υποστήριξε το 1ο Coding BootCamp που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και οργανώθηκε στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability (AFDEmp) από τη HePIS, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη CEPIS. Ήδη τρεις νέοι επιστήμονες εντάχθηκαν στο δυναμικό της εταιρείας.

Στη φωτογραφία (από αριστερά), ο περιφερειακός διευθυντής κ. Ιωάννης Σκίας, οι απόφοιτοι που προσελήφθησαν από τη JR Technologies, Μιχαήλ Φραγκιαδάκης, Φώτιος Μουστάκας και Αλόη-Αφροδίτη Αντωνίου, και ο πρόεδρος της JR Technologies, George Khairallah.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024