Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή'Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για μας' δηλώνει ο οίκος Gucci για το ντεφιλέ στην Ακρόπολη
Πολιτισμός

'Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για μας' δηλώνει ο οίκος Gucci για το ντεφιλέ στην Ακρόπολη

Ο ιταλικός οίκος σχολιάζει ότι έχει συνάψει ανάλογες πολιτιστικές συνεργασίες διεθνώς, ενώ παράλληλα διαψεύδει ότι η πρόταση που κατέθεσε συνοδευόταν από χορηγία ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να απορρίψει ομόφωνα την επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη τοποθετήθηκε με επίσημη ανακοίνωσή του ο οίκος Gucci.

H ανακοίνωση του οίκου Gucci αναφέρει: “Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας. Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για μας. Τα τελευταία χρόνια η Gucci έχει καθιερώσει τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες με το Palazzo Strozzi στη Φλωρεντία, το Μουσείο Mingshen στη Σαγκάη, το Chatsworth House στη Αγγλία και το LACMA στο Λος Αντζελες. Οι εικασίες σχετικά με την υποτιθέμενη οικονομική πρόταση, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως λανθασμένες και δεν έχουν καμία επιβεβαίωση από εμάς”.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου δήλωσε απόλυτα σύμφωνη με την απόφαση του ΚΑΣ, επισημαίνοντας: “Ο Παρθενώνας είναι σπουδαίο μνημείο και παγκόσμιο σύμβολο που πρέπει εμείς οι Έλληνες να το προστατεύουμε ιδιαιτέρως όταν παραμένει αδιάκοπη η προσπάθεια μας για επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα”.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπουργείο δε χειρίστηκε σωστά το θέμα της Gucci στον Παρθενώνα
Mε αφορμή την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

“Ο Παρθενώνας αποτελεί μοναδικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ισχυρούς, διαχρονικούς συμβολισμούς και ανεκτίμητη αξία. Αυτή η αξία ορίζει σε μεγάλο βαθμό και τα όρια της χρήσης του.

Υπάρχουν μνημεία αδιαπραγμάτευτα, εκτός συναλλαγής, όπως υπάρχουν δεκάδες άλλα μνημεία ή χώροι, στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, που μπορούν, πάντα με κανόνες, να αξιοποιηθούν για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού όφειλε να έχει εξετάσει το θέμα σε πρώτο στάδιο, πριν αυτό φτάσει να συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Να έχει προτείνει εναλλακτικές και να έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται το μέγεθος της δημοσιότητας που θα προκύψει.

Οφείλει επίσης, έστω και τώρα, να προχωρήσει σε μια συγκροτημένη πολιτική διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μακριά από παρωχημένες αντιλήψεις και φοβικές ιδεοληψίες. Με σύγχρονους όρους, που θα προσφέρουν στη χώρα την τεράστια υπεραξία του πολιτιστικού μας αποθέματος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024