Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Αττάλεια αναμένει 8 εκατ. ξένους τουρίστες φέτος

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Φεβρουάριος 2017, 11:40

Η Αττάλεια αναμένεται να υποδεχθεί περίπου 2-2,5 εκατ. Ρώσους τουρίστες φέτος και αν η πόλη είναι ικανή να φτάσει τον αριθμό αυτό, θα είναι σε θέση να 'κλείσει' το 2017 με σχεδόν 7,5-8 εκατ. ξένους τουρίστες, παρά τη 'ζημιά' του ενός εκατομμυρίου τουριστών από την ευρωπαϊκή αγορά.


Η Αττάλεια αναμένει να υποδεχθεί έως και 8 εκατ. ξένους τουρίστες αυτόν το χρόνο, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του συνδέσμου POYD (Professional Hotel Management Association), με κεντρικά γραφεία στην Αττάλεια, Hakan Duran.

Ο κ. Duran δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η πέμπτη πιο δημοφιλής πόλη στην Τουρκία, η Αττάλεια, αναμένεται να υποδεχθεί 7,5-8 εκατ. ταξιδιώτες μέσα στο 2017. Τα νούμερα αυτά ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν αύξηση ύψους 30% σε σχέση με το 2016. Επίσης, πρόσθεσε ότι τα νούμερα των προκρατήσεων από χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, έχουν αισίως φτάσει σχεδόν το 40%.

Αναμένεται ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα αποτελέσουν φέτος τη “μερίδα του λέοντος” των ξένων τουριστών για την τουρκική πόλη.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Αττάλεια αναμένεται να υποδεχθεί περίπου 2-2,5 εκατ. Ρώσους τουρίστες φέτος και συνέχισε λέγοντας ότι, αν η πόλη είναι ικανή να φτάσει τον αριθμό αυτό, θα είναι σε θέση να “κλείσει” το 2017 με σχεδόν 7,5-8 εκατ. ξένους τουρίστες, παρά την “ζημιά” του ενός εκατομμυρίου τουριστών, που προήλθε από την ευρωπαϊκή αγορά.

Τέλος, ο κ. Duran υποστήριξε ότι ο POYD αναμένει πως 650.000-700.000 Ισραηλινοί τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Αττάλεια.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top