Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΜ. Κόνσολας: Η κυβέρνηση, αντί να αποσυμφορήσει τα νησιά, δημιουργεί νέες δομές και τα επιβαρύνει περισσότερο
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας: Η κυβέρνηση, αντί να αποσυμφορήσει τα νησιά, δημιουργεί νέες δομές και τα επιβαρύνει περισσότερο

Ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ υποστήριξε στη Βουλή: 'Με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό, μας χωρίζει χάος. Καλώ τον κ. Μουζάλα να μας πει: Ποια συμφωνία υπαγορεύει την ίδρυση Κλειστού Προαναχωρησιακού Κέντρου στην Κω, στον τρίτο τουριστικό προορισμό της χώρας;'

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις που έχει στον τουρισμό, από τον τομεάρχη Τουρισμού και βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, κ. Μάνο Κόνσολα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας απευθυνόμενος στον κ. Γιάννη Μουζάλα τόνισε: “Ο κ. Μουζάλας μίλησε χθες για το προαναχωρησιακό κέντρο στην Κω, τη δημιουργία του οποίου αποφάσισε, μονομερώς, η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τον τουρισμό και την τοπική κοινωνία.

Το κατασκευάζει, πάλι, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς διαγωνισμό. Η Νέα Δημοκρατία ήταν υπέρ των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, όταν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν να ακούσουν για όλα αυτά. Όταν μας έλεγαν ότι όλοι είναι πρόσφυγες.

Μόνο, που αυτά τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, δεν μπορούν και δεν πρέπει να κατασκευάζονται στα νησιά.

Αντί να αποσυμφορήσετε τα νησιά, δημιουργείτε νέες δομές και τα επιβαρύνετε ακόμα περισσότερο. Και κάποια στιγμή είναι καιρός να σταματήσει η ανοησία και η καραμέλα ότι απαγορεύεται από τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας να μετακινούνται όσοι έρχονται στα νησιά. Αν δηλαδή αύριο έρθουν 10.000 τι θα γίνει; Θα κάνετε 100 κέντρα κλειστού τύπου;”

Στην τοποθέτησή του, ο αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας, υποστήριξε ότι η συμφωνία απαγορεύει τη μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά.

Όταν, όμως, σύσσωμοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Μ. Βορίδης, Θ. Αθανασίου και Μ. Κόνσολας του ζήτησαν να καταθέσει τη συμφωνία για να αποδειχθεί η πραγματικότητα, ο κ. Μουζάλας τους κατηγόρησε για λαϊκισμό.

Απαντώντας στη δευτερολογία του ο κ. Κόνσολας επισήμανε: “Με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό, μας χωρίζει χάος. Καλώ τον κ. Μουζάλα να μας πει: Ποια συμφωνία υπαγορεύει την ίδρυση Κλειστού Προαναχωρησιακού Κέντρου στην Κω, στον τρίτο τουριστικό προορισμό της χώρας;

Πάμε να καταστρέψουμε το νησί; Φέρτε μας τη συμφωνία να τη δούμε. Επίσης, προτίθεται ο υπουργός Εσωτερικών να κάνει αυτό που προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τα τμήματα φύλαξης των συνόρων Ρόδο και Κω για να αποσυμφορηθεί το έργο της αστυνομίας;”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024