Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Συζητήσεις για πορθμειακή σύνδεση της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας

Τατιάνα Ρόκου - 21 Φεβρουάριος 2017, 14:41

Λαμβάνοντας υπόψη ότι προγραμματίζεται ήδη η οδική σύνδεση των περιοχών Σαγιάδας και Φιλιατών με την Εγνατία οδό σε ελάχιστο χρόνο και το γεγονός ότι παρατηρείται ήδη αυξητική τάση από τις χώρες των Βαλκανίων προς τη Δυτική Ελλάδα, η μείωση του χρόνου σύνδεσης θα ωφελήσει αμφότερες τις περιοχές.


Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Φιλιατών με τον δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά. Την Ένωση Ξενοδόχων εκπροσώπησαν οι κ.κ. Χαράλαμπος Βούλγαρης, Σπύρος Μίχας και Ποσειδών Θεοδώρου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της ιδέας πορθμειακής σύνδεσης της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί κατά το ήμισυ σε σύγκριση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αμφότερες οι περιοχές θα ωφεληθούν δεδομένου ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι προγραμματίζεται ήδη η οδική σύνδεση των περιοχών Σαγιάδας και Φιλιατών με την Εγνατία οδό σε ελάχιστο χρόνο και το γεγονός ότι παρατηρείται ήδη αυξητική τάση από τις χώρες των Βαλκανίων προς τη Δυτική Ελλάδα, η μείωση του χρόνου σύνδεσης θα ωφελήσει αμφότερες τις περιοχές. Ιδιαίτερα για την περιοχή των Φιλιατών, μία κατ’εξοχήν γεωργική περιοχή με περιορισμένες αναπτυξιακές δυνατότητες, η λειτουργία έστω μικρού λιμένος θα τονώσει την τοπική αγορά και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους κατοίκους της περιοχής. Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε να πεισθούν οι κρατικές υπηρεσίες για την υλοποίηση του έργου.

Ο δήμαρχος Φιλιατών δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία διοργάνωσης κάποιας συνάντησης με εκπροσώπους των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων,
με στόχο την προώθηση της ιδέας αναβάθμισης του λιμανιού Σαγιάδας και σύνδεσής του με το λιμάνι της Κέρκυρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top