Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Πέντε διεθνείς αεροπορικές δεν αποζημιώνουν 200.000 επιβάτες για καθυστερήσεις πτήσεων

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Φεβρουάριος 2017, 10:35

American Airlines, Emirates, Etihad, Singapore Airlines και Turkish Airlines κατηγορούνται ότι παραβιάζουν το δίκαιο του καταναλωτή με τη άρνησή τους να αποζημιώσουν, ως οφείλουν, 200.000 επιβάτες για καθυστερημένες πτήσεις.


Πέντε μη ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες απειλήθηκαν με νομικές συνέπειες αν δεν αποζημιώσουν επιβάτες τους, για πτήσεις που είχαν καθυστέρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι American Airlines, Etihad, Emirates, Singapore Airlines και Turkish Airlines πρέπει να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανόνες γιατί αλλιώς θα υποστούν ποινές, ανέφερε η βρετανική Civil Aviation Authority.

Η ίδια αντίδραση υπήρξε από την CAA και για κάποιες ευρωπαϊκές εταιρείες όπως οι Aer Lingus, Jet2 και Wizz Air, πριν από τρία χρόνια.

Ο νόμος EU261 επιβάλλει στις αεροπορικές εταιρείες να αποζημιώνουν τους επιβάτες αν η πτήση τους από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνει στον προορισμό της με περισσότερο από τρεις ώρες καθυστέρηση, ανεξάρτητα από το που εδρεύει η αεροπορική εταιρεία. Εξαιρούνται αποζημίωσης μόνο οι περιπτώσεις καθυστέρησης λόγω “εξαιρετικά ασυνήθιστων συνθηκών”.

Ωστόσο, ο Richard Moriarty, διευθυντής Καταναλωτών & Αγορών στην CAA, δήλωσε στο BBC ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες αρνούνταν να πληρώσουν. “Τα περισσότερα παράπονα αφορούν την Emirates”, είπε. Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι αυτήν τη στιγμή έχει ασκήσει εφέσεις έναντι κατηγοριών από επιβάτες.

Η Singapore Airlines από την άλλη μεριά έχει “παγώσει” αποζημιώσεις για πτήσεις με ανταπόκριση, δήλωσε η CAA.

Στις αεροπορικές εταιρείες που αρνούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες τους για καθυστερήσεις, οι οποίες γίνονται από δικό τους λάθος, μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο απεριόριστυ ύψους.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top