Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση του προεδρείου του ΣΕΤΚΕ με τη γραμματέα Τουρισμού των ΑΝ.ΕΛ.
Τουριστικά καταλύματα

Συνάντηση του προεδρείου του ΣΕΤΚΕ με τη γραμματέα Τουρισμού των ΑΝ.ΕΛ.

Η κα Γιώτα Τριγώνη ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, εξαιτίας αφενός της οικονομικής κρίσης που τα τελευταία χρόνια διέρχεται η χώρα, αφετέρου μιας σειράς κυβερνητικών αποφάσεων.

Εποικοδομητικό διάλογο, σε εγκάρδιο κλίμα, είχαν η γραμματέας Τουρισμού των ΑΝ.ΕΛ., κα Γιώτα Τριγώνη, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Τοκούζης και ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Ευθυμίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Η κα Τριγώνη ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, εξαιτίας αφενός της οικονομικής κρίσης που τα τελευταία χρόνια διέρχεται η χώρα μας, αφετέρου μιας σειράς κυβερνητικών αποφάσεων. Αποφάσεις που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το ήδη δυσμενές, επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις φιλοξενίας, όπως το νομοσχέδιο για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω διαδικτύου (Ν. 4446/2016), που πρόσφατα ψηφίστηκε, και το οποίο, διαμορφώνει μία νέα, “γκρίζα” πραγματικότητα για τις νόμιμες τουριστικές επιχειρήσεις.

Ένα νομοσχέδιο για το οποίο επανειλημμένως η ΣΕΤΚΕ έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της, ζητώντας ευθέως από τον αρμόδιο υπουργό την απόσυρσή του. Παράλληλα, ο κ. Τοκούζης επανέφερε στη συζήτηση το αίτημα της Συνομοσπονδίας για τροποποίηση του καταστατικού του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με ανακατανομή των εδρών ανάλογα με τη δυναμικότητα των μελών του κάθε φορέα.

Κατά τα λοιπά, τη συνάντηση απασχόλησαν διάφορα ζητήματα που αναφέρονται σε πρωτοβουλίες και δράσεις της ΣΕΤΚΕ, με τον κ. Τοκούζη και τον κ. Ευθυμίου να ζητούν την παρέμβαση της κας Τριγώνη, προκειμένου να επιλυθούν τα διαχρονικά προβλήματα, που απασχολούν και υποβαθμίζουν τον κλάδο των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, το προεδρείο της ΣΕΤΚΕ, ευχαρίστησε την κα Τριγώνη για τη διάθεσή της για ειλικρινή διάλογο, ενώ από την πλευρά της η κα Τριγώνη ενημέρωσε ότι θα θέσει υπόψη της υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά τις θέσεις και τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024