Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟ πρώην Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy εντάσσεται στο ΔΣ των AccorHotels
Ξενοδοχία

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy εντάσσεται στο ΔΣ των AccorHotels

Ο Nicolas Sarkozy θα προεδρεύει της Διεθνούς Επιτροπής Στρατηγικής της ξενοδχοειακής αλυσίδας AccorHotels, της οποίας οι σκοποί και τα μέλη θα ανακοινωθούν σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου.

Στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της στρατηγικής επέκτασης της AccorHotels,αλλά και του χαρτοφυλακίου των διεθνών σημάτων της, το Διοικητικό Συμβούλιο του ομιλου αποφάσισε να δημιουργήσει μια Διεθνή Επιτροπή Στρατηγικής. Η επιτροπή αυτή θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του δικτύου και του σήματος των AccorHotels σε όλο τον κόσμο, καθώς και στην προώθηση του γαλλικού τουρισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Accor έκανε επίσης δεκτή την παραίτηση του διευθυντή Nadra Moussalem, ύστερα από την απόφαση της Colony Capital να πουλήσει το μετοχικό της κεφάλαιο στην Accor. Για να τον διαδεχθεί, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την άμεση τοποθέτηση του Nicolas Sarkozy ως ανεξάρτητου διευθυντή του ομίλου, για το υπόλοιπο της θητείας του κ. Moussalem, κατά τη λήξη της συνεδρίασης των μετόχων, ο οποίος και καλείται να εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2018. Η πρόσληψη αυτή αντανακλά τη φιλοδοξία του ομίλου να συνεχίσει τη στρατηγική του και να προωθήσει τα δύο εμπορικά σήμερα της AccorHotels σε όλο τον κόσμο, καθώς και τη γαλλική τεχνογνωσία στον τομέα του τουρισμού.

Ο Nicolas Sarkozy θα προεδρεύει της Διεθνούς Επιτροπής Στρατηγικής, της οποίας οι σκοποί και τα μέλη θα ανακοινωθούν σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου. Ο ίδιος δηλώνει: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμβάλω στην ανάπτυξη και τη διεθνή εξάπλωση των Accorhotels, μίας από τις εμβληματικές εταιρείες της Γαλλίας. Η επιτυχία του ομίλου, καθώς και η ποιότητα της διαχείρισής του, είναι εξαιρετικά σημαντικά θέματα, που καθιστούν την AccorHotels μία από τις κορυφαίες ‘βιτρίνες’ του γαλλικού οικονομικού περιβάλλοντος”.

Ο Sebastien Bazin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AccorHotels προσθέτει: “Το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσορίζει τη νέα πρόσληψη. Η διεθνής εμπειρία του Nicolas Sarkozy και η τέλεια γνώση του σε γεωπολιτικά ζητήματα είναι τεράστιας αξίας αποκτήματα για τον όμιλο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024