Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Θεσσαλονίκη - Κιλκίς: Ανάδειξη των ιστορικών μνημείων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Τατιάνα Ρόκου - 23 Φεβρουάριος 2017, 15:38

Η Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς αξιοποιώντας την πλούσια ιστορική τους κληρονομιά, στοχεύουν στο να ενταχθούν στο χάρτη των Προσκυνηματικών Διαδρομών Μνημείων Α' Παγκοσμίου Πολέμου μέσω τουριστικών προγραμμάτων ιστορικού ενδιαφέροντος.


Στην ανάδειξη των ιστορικών μνημείων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στοχεύουν ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing Ν. Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η κοινή δράση που σκοπό έχει να αναδείξει στην Ελλάδα και το εξωτερικό το ρόλο που διαδραμάτισαν οι δύο περιοχές, αναμένεται να ενισχύσει το ρεύμα του ιστορικού τουρισμού.

Η καμπάνια “World War Ι - Memorial Tourism in Greece” είναι μια ολοκληρωμένη δράση οργάνωσης, παρουσίασης και προβολής ενός προγράμματος που περιλαμβάνει επισκέψεις προσκυνητών και επισκεπτών σε πεδία μαχών και Συμμαχικά Κοιμητήρια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς.

Η ιστορία της ελληνικής συμμετοχής στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξεκινά το 1915 με την άφιξη συμμαχικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη και τη δημιουργία του Ανατολικού Μετώπου που μετονομάστηκε σε “Μακεδονικό Μέτωπο” ή “Μέτωπο Θεσσαλονίκης” (Salonica Front). To 1916 η στρατιά των Συμμάχων που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, προέρχονταν από τη Βρετανική Κοινοπολιτεία (Βρετανία, Αυστραλία, Ινδία), τη Γαλλία, τη Σερβία, τη Ρωσία και την Ιταλία. Οι μάχες του Σκρα και της Δοϊράνης το 1918 ήταν καθοριστικές για την έκβαση του πολέμου αφήνοντας όμως πίσω τους χιλιάδες νεκρούς.

Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς βρίσκονται πάνω από 30.000 τάφοι πεσόντων. Μόνο στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, της μεγαλύτερης νεκρόπολης στην Ελλάδα, είναι θαμμένοι 20.500 στρατιώτες. Τα πολεμικά μουσεία των δύο περιοχών εκθέτουν συλλογές από αντικείμενα και οπτικοακουστικό υλικό του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς αξιοποιώντας την πλούσια ιστορική τους κληρονομιά, στοχεύουν στο να ενταχθούν στο χάρτη των Προσκυνηματικών Διαδρομών Μνημείων Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσω τουριστικών προγραμμάτων ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η καμπάνια που έχει ήδη ξεκινήσει στο εξωτερικό με αποστολή πληροφοριακού υλικού σε εξειδικευμένους Tour Operators, οργανώνεται και υλοποιείται από το γραφείο PASS PARTOUT – Tourism Marketing.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top