Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Πάτρα, Ξάνθη, Νάουσα, Κομοτηνή, Χαλκίδα και Ρέθυμνο οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τις φετινές Απόκριες

Τατιάνα Ρόκου - 24 Φεβρουάριος 2017, 11:12

Σύμφωνα με την FedHATTA, φέτος, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες τείνουν να προτιμούν διακοπές όχι αποκλειστικά βάσει του κόστους, αλλά βάσει των εμπειριών που μπορούν να αποκομίσουν από τον προορισμό (όπως τοπικά ήθη και έθιμα, καρναβάλια και δρώμενα) και σταδιακά προσανατολίζονται σε πιο ποιοτικές υπηρεσίες.


Ικανοποιητική κίνηση στα οργανωμένα πακέτα διακοπών για την καρναβαλική περίοδο και την Καθαρά Δευτέρα καταγράφουν τα τουριστικά γραφεία της χώρας, με ενδείξεις ότι θα υπάρξει αύξηση από τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας FedHATTA, η κινητικότητα που παρατηρείται αυτή την περίοδο στις κρατήσεις οργανωμένων διακοπών από Έλληνες αφορά προορισμούς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ενώ οι τουριστικοί πράκτορες παραμένουν αισιόδοξοι ότι η δυναμική που παρατηρήθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου.

Στην ανάπτυξη της κίνησης συμβάλλει το γεγονός ότι τα τουριστικά γραφεία-μέλη της Ομοσπονδίας έχουν διαμορφώσει πληθώρα πακέτων με προστιθέμενη αξία για τους εκδρομείς, επιλέγοντας τα καταλληλότερα καταλύματα και υπηρεσίες.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πληθώρα ελκυστικών προγραμμάτων, με μεγάλο εύρος τιμών που εξαρτάται από τη διάρκεια των διακοπών, την κατηγορία του καταλύματος και τις δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την FedHATTA, φέτος, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες τείνουν να προτιμούν διακοπές όχι αποκλειστικά βάσει του κόστους αλλά βάσει των εμπειριών που μπορούν να αποκομίσουν από τον προορισμό (όπως τοπικά ήθη και έθιμα, καρναβάλια και δρώμενα) και σταδιακά προσανατολίζονται σε πιο ποιοτικές υπηρεσίες.Δημοφιλείς προορισμοί για την καρναβαλική περίοδο είναι και φέτος η Πάτρα -προσελκύει κίνηση που αναζωογονεί την ευρύτερη περιοχή-, η Ξάνθη, η Νάουσα, η Κομοτηνή, καθώς και τα νησιά τα οποία τροφοδοτούνται με επισκέπτες λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Μάλιστα, μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και για το ξεχωριστό Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας, καθώς και για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, με τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου να έχουν γεμίσει (2.500 κρεβάτια).

Από το εξωτερικό, οι Έλληνες αυτές τις Απόκριες επιλέγουν τους κλασικούς κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με έμφαση στο city break, ενώ μεγάλη αύξηση της ζήτησης παρατηρείται φέτος για Βενετία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Chinese Tourist Welcome Seminar

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top