Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςH Space X στέλνει δύο τουρίστες γύρω από τη Σελήνη το 2018
Διαστημικός τουρισμός

H Space X στέλνει δύο τουρίστες γύρω από τη Σελήνη το 2018

Το διαστημόπλοιο θα κάνει τον γύρο της Σελήνης, φτάνοντας πολύ κοντά στη σεληνιακή επιφάνεια και στη συνέχεια θα ταξιδέψει πιο βαθιά στο διάστημα, μέχρι και 400.000 μίλια, πριν επιστρέψει στη Γη.

Η εταιρεία Space X ανακοίνωσε ότι πρόκειται να στείλει δυο πελάτες της σε τουριστικό ταξίδι γύρω από το φεγγάρι τον ερχόμενο χρόνο. Οι ταξιδιώτες θα υποστούν τεστ φυσικής κατάστασης και θα ξεκινήσουν την εκαπ προπονήσεις αργότερα μέσα στο έτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι οι “διαστημικοί” τουρίστες έχουν ήδη υποβάλει μια σημαντική χρηματική προκαταβολή για το ταξίδι.

Θα είναι η πρώτη ιδιωτικής χρηματοδότησης τουριστική πτήση πέρα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Θα χρησιμοποιηθεί ένα υπό κατασκευή διαστημόπλοιο με προδιαγραφές για τους αστροναύτες της NASA.

Το κόστος του ταξιδιού δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η ρωσική κυβέρνηση είχε προηγουμένως χρεώσει “διαστημικούς” τουρίστες περίπου 20 εκατ. δολ. τον καθένα για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η πτήση, χρησιμοποιώντας μια κάψουλα πληρώματος “Dragon” και έναν πύραυλο Heavy Falcon, θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Το διαστημόπλοιο θα κάνει τον γύρο της Σελήνης, φτάνοντας πολύ κοντά στη σεληνιακή επιφάνεια και στη συνέχεια θα ταξιδέψει πιο βαθιά στο διάστημα, μέχρι και 400.000 μίλια, πριν επιστρέψει στη Γη.

Για την απογείωση, η Space X θα χρησιμοποιήσει την ίδια εξέδρα εκτόξευσης κοντά στο ακρωτήριο Canaveral, στη Φλόριντα, που είχε χρησιμοποιηθεί για τις αποστολές Apollo. Κανένας άνθρωπος δεν έχει ταξιδέψει ξανά σε χαμηλή γήινη τροχιά, από την τελευταία αποστολή Apollo το 1972.

Η εταιρεία δεν αναμένει ότι αυτή είναι η μοναδική αποστολή που θα πραγματοποιήσει. Η Space X δήλωσε ότι και άλλοι άνθρωποι έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για το ίδιο ταξίδι.

Η κάψουλα πληρώματος δεν έχει ακόμη πετάξει στο διάστημα. Ούτε και ένας πύραυλος Heavy Falcon, ο οποίος είναι ουσιαστικά ένας πύραυλος Falcon 9 με δύο ενισχυτές, σύμφωνα με τον Musk. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα υπάρξει άφθονος χρόνος για να ελεγχθούν τόσο το διαστημικό σκάφος όσο και ο πύραυλος, πριν την αποστολή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024