Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Η TUI δε φέρει ευθύνη για τον τραγικό θάνατο των 30 Βρετανών στη Sousse

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Μάρτιος 2017, 12:23

Κατά τη διάρκεια της διερευνητικής διαδικασίας, η TUI απέρριψε τον ισχυρισμό ότι υπήρξε αμελής και ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για τυχόν δικά της λάθη.


Έρευνα για τον θάνατο των 30 Βρετανών που σφαγιάστηκαν, ενώ βρίσκονταν σε διακοπές στο παραλιακό θέρετρο της Τυνησίας Sousse έδειξε ότι ο τουριστικός οργανισμός TUI ή το ξενοδοχείο που διέμεναν δε φέρουν ευθύνη.

Μιλώντας μετά το πέρας της διερεύνησης της υπόθεσης, ο ιατροδικαστής Nicholas Loraine-Smith δήλωσε ότι τα θύματα, τα οποία ήταν όλα σε διακοπές με πακέτα της TUI Thomson, δεν βρίσκονταν σε “εξαρτώμενη κατάσταση”. Ο νόμος σχετικά με την παραμέληση των συμφερόντων του καταναλωτή δεν καλύπτει τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές, είπε, και εφαρμόζεται μόνο όταν κάποιος έχει “καθήκον μέριμνας” προς κάποιον καταναλωτή, λόγω της μικρής του ηλικίας, μιας ασθένειας ή φυλάκισης.

Ο Loraine-Smith δήλωσε ακόμη ότι ο νόμος αυτός δεν ισχύει για τουρίστες που συμφώνησαν εθελοντικά να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι η αντίδραση της τυνησιακής αστυνομίας στην επίθεση από τον ισλαμιστή ένοπλο στο ξενοδοχείο Rui Imperial Marhaba στην πόλη Sousse ήταν “στην καλύτερη περίπτωση χαώδης, στη χειρότερη περίπτωση δειλή”, αλλά δήλωσε ακόμη ότι δε βρήκε κάποιον άμεσο και αιτιώδη σύνδεσμο μεταξύ της αντίδρασης των ενόπλων αξιωματικών και των θανάτων των τουριστών.

Είπε, τέλος, ότι υπάρχαν πολλά ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση και ότι ένα σχέδιο καλύτερης ασφάλειας του ξενοδοχείου θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους ανθρώπων στην παραλία.

Ο μόνος παράγοντας που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά είπε το να έφερε όπλα η ασφάλεια του ξενοδοχείου, κάτι που δε θα ήταν ρεαλιστική επιλογή, λόγω των νόμων για την οπλοκατοχή στην Τυνησία.

“Η απλή, αλλά τραγική αλήθεια αυτής της περίπτωσης είναι ότι ένα άτομο οπλισμένο με πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδες πήγε σε αυτό το ξενοδοχείο με σκοπό να σκοτώσει όσους περισσότερους τουρίστες μπορούσε. Η απάντηση της αστυνομίας θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι αποτελεσματική”, τόνισε. Ο ιατροδικαστής είπε ότι και οι 30 Βρετανοί, οι οποίοι ήταν μεταξύ των 38 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, σκοτώθηκαν χωρίς αιτία.

Είναι κατανοητό ότι οι οικογένειες των 22 Βρετανών που σκοτώθηκαν σκοπεύουν να πάνε την TUI στο δικαστήριο για να πάρουν αποζημίωση για τις σωματικές βλάβες και τους θανάτους των συγγενών ή/και φίλων τους.

Κατά τη διάρκεια της διερευνητικής διαδικασίας, η TUI απέρριψε τον ισχυρισμό ότι υπήρξε αμελής και δήλωσε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για τυχόν δικά της λάθη.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top