Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Οι Βρετανοί ανταλλάσσουν σπίτια για να καταπολεμήσουν της αύξηση των τιμών των διακοπών τους

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Μάρτιος 2017, 15:16

Το μέσο κόστος ενός οικογενειακού ταξιδιού Βρετανών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι θα ανέλθει στις 2.851 λίρες στερλίνες, σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2016 που ήταν 2.333 λίρες.


Οι Βρετανοί τουρίστες καλούνται να εξετάσουν την επιλογή της ανταλλαγής σπιτιών, για να αντισταθμίσουν τα αυξημένα κόστη των ταξιδιών τους στην Ευρώπη.

Οι διακοπές στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2017 θα κοστίσουν στους Βρετανούς τουρίστες σχεδόν 20% περισσότερο από ό,τι τον προηγούμενο χρόνο σύμφωνα με την εταιρεία ανταλλαγής συναλλάγματος Travelex. Η Travelex αναφέρει ότι, με βάση την αξία της στερλίνας έναντι του ευρώ, το μέσο κόστος ενός οικογενειακού ταξιδιού στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι θα ανέλθει στις 2.851 λίρες στερλίνες, σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2016 που ήταν 2.333 λίρες.

Σημειώνεται ότι τα νούμερα αυτά προέρχονται βάσει περυσινής έρευνας από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Η Travelex σημειώνει ότι η άνοδος των τιμών οφείλεται στο δημοψήφισμα για την έξοδο ή όχι από την ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, το οποίο έχει οδηγήσει την αξία της στερλίνας σε πτώση έναντι του ευρώ.

Για να συμβάλει στην αντιστάθμιση της αύξησης αυτής, η Travelex και η ειδικός εξοικονόμησης χρημάτων Jasmine Birtles συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να κάνουν τις ταξιδιωτικές τους κρατήσεις τους νωρίς, να ψάξουν για εναλλακτικές λύσεις στις πτήσεις τους, να προσχεδιάσουν την ταξιδιωτική ασφάλισή τους και να επωφεληθούν από την ανταλλαγή σπιτιών.

“Σε ένα πολύ αρχικό επίπεδο, οι βρετανικές οικογένειες θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τις επόμενες καλοκαιρινές διακοπές τους όσο το δυνατόν νωρίτερα και στη συνέχεια να ξεκινήσουν να κάνουν μια λίστα για το πως θα πρέπει να οργανωθούν, ξεκινώντας με τη μεταφορά, την ασφάλιση και τα χρήματα που πρέπει να πάρουν για το ταξίδι τους”, είπε η Birtles.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top