Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Airbus θα προτείνει νομική αλλαγή του ονόματός της
Αερομεταφορές

H Airbus θα προτείνει νομική αλλαγή του ονόματός της

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου 2017 θα επιδιωχθεί η έγκριση των μετόχων για τον διορισμό του Lord Drayson, 56 ετών, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ για θητεία τριών ετών.

Η Airbus έχει δημοσιεύσει την ημερήσια διάταξη για την Ετήσια Γενική Συνέλευση (AGM) που θα πραγματοποιήσει στις 12 Απριλίου 2017. Αυτή περιλαμβάνει και τον προτεινόμενο διορισμό νέου ανεξάρτητου συμβούλου, την ανανέωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, του προέδρου και την έγκριση του νέου νομικού ονόματος της εταιρείας.

Θα επιδιωχθεί η έγκριση των μετόχων για τον διορισμό του Lord Drayson, 56 ετών, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για θητεία τριών ετών.

Ο Lord Drayson, ο οποίος έχει ηγηθεί αρκετών εταιρειών τεχνολογίας σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας και είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Drayson Technologies Ltd., θα αντικαταστήσει τον Lakshmi Mittal, του οποίου η θητεία λήγει με το κλείσιμο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Η εντολή του Denis Ranque ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αναμενόταν, θα ανανεωθεί για μια περίοδο τριών ετών, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2016. Ο Ranque ως εκ τούτου, θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά τη συνεδρίαση του 2016, ανακοινώθηκε ότι οι εντολές μελών του Διοικητικού Συμβούλιου θα ανανεώνονται κάθε χρόνο κατά ομάδες των τεσσάρων, για θητεία τριών ετών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και να είναι σύμφωνη με τις βέλτιστες πρακτικές. Αυτό αποτρέπει επίσης μεγάλες αντικαταστάσεις μπλοκ σε μία μόνο συνέλευση των μετόχων.

Οι εντολές των μη εκτελεστικών συμβούλων Ralph D. Crosby και Hermann-Josef Lamberti, είναι επίσης σε φάση ανανέωσης. Εντολές για όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε απόφαση στη Γενική Συνέλευση.

Οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν επίσημα την αλλαγή του νομικού ονόματος της εταιρείας σε Airbus SE από τo Airbus Group SE, που είναι τώρα. Αυτό ακολουθεί την απόφαση που ελήφθη το 2016 για τη συγχώνευση της δομής του Ομίλου με το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρείας το Airbus Commercial Aircraft, και να υιοθετήσουν το ενιαίο εμπορικό σήμα της Airbus. Η εταιρεία λειτουργεί ως Airbus από τις αρχές Ιανουαρίου 2017.

Άλλες αποφάσεις περιλαμβάνουν την έγκριση του προτεινόμενου μέρισμα 1,35 ευρώ/μετοχή που προτάθηκε το 2016.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024