Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομικός τουρισμός

Το Νότιο Αιγαίο ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, ενισχύει την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στη χώρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάρτιος 2017, 09:27

Σε ομιλία του ενώπιον του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έδωσε έμφαση στη σημασία της ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου ως 'Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019' όχι μόνο για την περιφέρεια, αλλά για τη χώρα συνολικά, στην προσπάθεια για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού.


Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος συμμετείχε ως εισηγητής στην ημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, παρόντος του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, με θέμα “Destination Greece 365 days – The role of sustainable tourism development” (Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες το χρόνο - Ο ρόλος της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης), στην Αθήνα.

Στην ημερίδα, όπου την εναρκτήρια ομιλία έκανε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και κεντρικός ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να αναδείξει την συμβολή του Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού διεθνώς, μια τάση  που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΠΟΤ, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης δυναμικής  που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Χατζημάρκου ήταν “Γαστρονομικός Τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο”, στην ενότητα “Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη και ειδικές μορφές τουρισμού”, όπου έδωσε έμφαση στη σημασία  της ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου ως “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” όχι μόνο για την Περιφέρεια αυτή καθαυτή, αλλά για τη χώρα συνολικά, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, που μπορούν να προσδώσουν υπεραξία στον ελληνικό τουριστικό προϊόν.

“Στην κορυφή της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδος βρίσκονται τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές σε όλους, είναι ότι η κατάκτηση της κορυφής συνεπάγεται  πάρα πολλή δουλειά για την διατήρησή της και όποιος επαναπαυθεί στις δάφνες του, γρήγορα θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του” ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε: “Γι αυτό, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δουλεύουμε με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό πάνω στον τουρισμό μας, εμπλουτίζοντας συνεχώς το τουριστικό προϊόν και πάνω από όλα την εμπειρία του επισκέπτη μας. Ο τεράστιος πολιτιστικός πλούτος της γαστρονομίας, που συνιστά πλέον ένα από τα ισχυρότερα συστατικά της τουριστικής εμπειρίας διεθνώς, υπηρετείται και αναδεικνύεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από τον τίτλο ‘Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019’, τίτλος που κατακτήθηκε μετά από πολύ σκληρή δουλειά δεκαοκτώ μηνών”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top