Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Τετραήμερη απεργία των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Μάρτιος 2017, 15:13

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να επηρεαστούν, καθώς το 1/3 των πτήσεων από και προς τη Γαλλία θα καθυστερήσουν ή θα ακυρωθούν.


Με δυσκολία γίνονται οι πτήσεις από και προς τα γαλλικά αεροδρόμια, καθώς ξεκίνησε σήμερα απεργία των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίαςη οποία θα διαρκέσει τέσσερις μέρες.

Η Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας DGAC κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν το πρόγραμμα πτήσεων στη Γαλλία κατά 25%, καθώς περισσότερες από 1.000 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν.

Τα αεροδρόμια της Brest και του Bordeaux επηρεάζονται από τις εξελίξεις από σήμερα το πρωί έως τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν ακόμα πτήσεις που διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Γαλλίας, όπως συνδέσεις από το Ην. Βασίλειο, την Ιταλία, την Ελβετία και την Ισπανία.

Η Air France προέβη στην ακύρωση του 17% των πτήσεων εσωτερικού με σημερινή αναχώρηση από το Παρίσι, όμως ανακοίνωσε ότι θα εκτελεσθούν κανονικά όλες οι μακρινές πτήσεις και άνω του 99% των κοντινών και μεσαίων πτήσεων από το Charles de Gaulle του Παρισιού, προειδοποιώντας ωστόσο για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Άλλα αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι τα Orly, Toulouse, Beauvais και Nantes

Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να διευκολύνει τις μεταφορές χαλαρώνοντας επιπλέον την πολιτική κρατήσεων.

Η EasyJet δήλωσε ότι οι επιβάτες τους που φεύγουν ή προσγειώνονται σε γαλλικά αεροδρόμια ή περνούν από τον γαλλικό ενάεριο χώρο θα ενημερωθούν μέσω email ή SMS.

Η Monarch Airlines ανέφερε ότι θα υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις αλλά ότι σκοπεύει να λειτουργήσει το πτητικό της πρόγραμμα στο 100% και έχει συμβουλεύσει τους πελάτες της να ελέγχουν online τις πτήσεις τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top