Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Τουριστικές επαφές του Επιμελητηρίου Χανίων στο Μπαχρέιν

Τατιάνα Ρόκου - 07 Μάρτιος 2017, 13:21

Σημαντικό θα ήταν η απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας για τους κατοίκους του Μπαχρέιν που θα ήθελαν να επισκεφθούν στην Ελλάδα, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι η Τουρκία δεν προβλέπει βίζα.


Σημαντικές επαφές είχε προ ημερών στο Μπαχρέιν η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Χανίων στο πλαίσιο της 4ης διεθνούς έκθεσης “Bahrain International Show”.

Οι κ.κ. Νεκτάριος Ψαρουδάκης Β’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΧ και Κωνσταντίνος Πρώιμος, πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμμάτων Ν. Χανίων “Κύδων”, συναντήθηκαν με φορείς και τουριστικούς πράκτορες, προκειμένου να συζητήσουν Επιμελητηριακά θέματα όπως η προώθηση των εξαγωγών και η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

Η πρώτη συνάντηση της χανιώτικης αποστολής έγινε με τον κ. Κωνσταντίνο Παλληκαρόπουλο, επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στο Μπαχρέιν, ο οποίος ενημέρωσε για την ελληνική κοινότητα εκεί και σύστησε ταξιδιωτικά γραφεία που ειδικεύονται στο
outbound tourism προς Ευρώπη, αλλά και επιχειρηματίες, όπως ο κ. Μηλαράκης (Cretan Agora) που ειδικεύονται σε εισαγωγές κρητικών προϊόντων.

Όπως επισημάνθηκε, σημαντικό θα ήταν η απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας για τους κατοίκους του Μπαχρέιν που θα ήθελαν να επισκεφθούν στην Ελλάδα, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι η Τουρκία δεν προβλέπει βίζα και οι Τουρκικές
Αερογραμμές είναι πιο οικονομικές από την Gulf Air.

Ο κ. Παλληκαρόπουλος είπε επίσης ότι αν ενδιαφέρονται τα Χανιά να ανοίξουν codeshare (πτήσεις κοινού κωδικού) με την Gulf Air θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κ. Φλεριανό στην Αθήνα, τον εκπροσωπο της Gulf Air στην Ελλάδα. Οι κ.κ. Ψαρουδάκης και Πρώιμος με τη σειρά τους μίλησαν με τον κ. Φλεριανό που συμμερίστηκε το αίτημα για codeshare και σύστησε τον κ. Ζαρκαδά,  διευθυντή εισερχόμενου τουρισμού για το Bahrain και ιδρυτή του Visit Bahrain.Ο κ. Ζαρκαδάς ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης του τουρισμού προς την Ελλάδα, κάτι που  η χώρα μας ακόμα δεν έχει αξιοποιήσει. Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η απλοποίηση της διαδικασίας για βίζα, και πρόσθεσε ότι όσα καταλύματα έχουν μόνο γυναίκες προσωπικό αυτά μπορούν πιο άνετα να προσελκύσουν τον αραβικό τουρισμό διότι οι γυναίκες θα είναι πιο χαλαρές και δε θα χρειάζεται να φορούν συνεχώς τη μαντήλα ή την μπούρκα. Επίσης, τόνισε ότι πολλοί από τη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν μέσω Μπαχρέιν λόγω της εγγύτητας του αεροδρομίου στην περιοχή τους και αυτοί είναι επίσης ένα καλό target group.

Ακολούθως η χανιώτικη αποστολή συναντήθηκε με τον κ. Αναστάσιο Φραγκόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας, η οποία αριθμεί περί τα 400 μέλη, ως επί το πλείστον είναι υπάλληλοι σε εταιρείες, πανεπιστημιακοί και επιχειρηματίες. Ο κ. Φραγκόπουλος πρότεινε στη χανιώτικη αποστολή να εστιάσει στον οικογενειακό τουρισμό.

Οι κ.κ. Ψαρουδάκης και Πρώιμος συναντήθηκαν με  τον επικεφαλής του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού γραφείου στο Μπαχρέιν που ειδικεύεται στον εξερχόμενο τουρισμό προς Ευρώπη, Michael Folkard. Ο κ. Folkard είπε ότι η Κρήτη τελευταία είναι δημοφιλής προορισμός, αν και είναι πολύ ακριβός ακόμα σε ό,τι αφορά στη μετάβαση. Τόνισε επίσης ότι ο προορισμός έχει πολλές δυνατότητες και ότι οι κάτοικοι του Μπαχρέιν προτιμούν ξενοδοχεία πέντε αστέρων και βίλες ανάλογου επιπέδου. Συζητήθηκε η προοπτική ενός fam trip, υπογραμμίζοντας ότι είναι καλή ιδέα και θα βοηθήσει να βρεθούν οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί πράκτορες που ειδικεύονται στην Ευρώπη. Μια καλή αρχή ανέφερε θα μπορούσε να γίνει, με μαθητές που επιθυμούν διακοπές σε μια ξένη χώρα συνδυαζόμενες ενδεχομένως με αθλητικές δραστηριότητες.

Τέλος, με την επιστροφή της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, οι κ.κ. Ψαρουδάκης και Πρώιμος επικοινώνησαν  με τον κ. Φλεριανό, διευθύνοντα σύμβουλο της Gold Star, και του ανέφεραν  τις δράσεις τους που σκοπό είχαν τη δημιουργία συμφωνίας codeshare μεταξύ Gulf Air και Aegean Airlines για Χανιά. Αυτός με τη σειρά του είπε ότι αυτό το αίτημα έχει ξαναϋποβληθεί και ότι η εταιρεία το εξετάζει μάλλον θετικά. Επεσήμανε όμως ότι είναι σημαντικό που και Χανιώτες πιέζουν προς αυτή τη κατεύθυνση για να δρομολογηθεί πιο γρήγορα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top