Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Το GuesttoGuest μπαίνει στην αμερικανική αγορά με την εξαγορά του HomeExchange

Τατιάνα Ρόκου - 08 Μάρτιος 2017, 11:02

Επένδυση 35 εκατ. δολ. και ένα δυναμικό σχέδιο ανάπτυξης, με στόχο το ένα εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2019.


Η παγκόσμια κοινότητα ανταλλαγής σπιτιών GuestToGuest ανακοίνωσε την εξαγορά της HomeExchange, διεθνούς εταιρείας ανταλλαγής σπιτιών με έδρα την Αμερική. Η εξαγορά αυτή αποτελεί σημείο καμπής στην τουριστική βιομηχανία, καθώς η ένωσή αυτή τους καθιστά, σύμφωνα με τις ίδιες τις εταιρείες, ως τους leader της ανταλλαγής σπιτιών σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 400.000 σπίτια με την ένωση των δύο.

Ψάχνοντας ιδέες να επαναστατήσουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι με το homeexchange, οι ιδιοκτήτες του GuesttoGuest Charles-Edouard Girard και Emmanuel Arnaud συγκέντρωσαν περισσότερα από 35 εκατ. δολ. για διεθνή ανάπτυξη, περιλαμβανόμενη την εξαγορά του HomeExchange και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Το GuesttoGuest έχει ήδη σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη από την ίδρυσή  του το 2011. Σε μόλις τρία χρόνια, ο αριθμός σπιτιών στην πλατφόρμα αυξήθηκε επί έξι φορές (από 38.000 το 2014 σε 280.000 σήμερα). Το  αμερικανικό HomeExchange, ως pioneer της ανταλλαγής σπιτιών και με την πείρα των 30 ετών, θα μας βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη της κοινότητάς μας”, σημειώνουν οι οι ιδιοκτήτες του GuesttoGuestΠαρόλο που υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των πλατφορμών, τα δύο αυτά brands θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα και με τους δικούς τους όρους. Αυτή την στιγμή οι καταχωρήσεις των σπιτιών στο GuesttoGuest υπολογίζονται στις 280.000 σε 187 χώρες κυρίως ευρωπαϊκές, ενώ το HomeExchange με τις 67.000 καταχωρήσεις δραστηριοποιείται κυρίως στην Αμερικάνικη αγορά.

Η ένωση τους θα επιτρέψει κάλυψη και σημαντική εξάπλωση σε όλες τις ηπείρους. Το GuesttoGuest θα παραμείνει δωρεάν στους χρήστες και στοχεύει πιο νεανικό κοινό, ενώ το HomeExchange, θα παραμείνει με συνδρομή και χρήστες να αναζητούν μια πιο “premium” εμπειρία.

Με την εξαγορά αυτή το, GuesttoGuest βρίσκεται τώρα σε θέση να εξυπηρετεί μια πολύ ευρύτερη διεθνής γκάμα ταξιδιωτών, από νέους μέχρι οικογένειες με παιδιά, ή συνταξιούχους

O συνδυασμός αυτών των δύο κοινοτήτων, θα δώσει τη δυνατότητα στους δύο Γάλλους επιχειρηματίες να μπούνε δυναμικά και να αλλάξουν ισορροπίες  σε πλατφόρμες όπως το Airbnb και το HomeAway. H ανταλλαγή σπιτιών επιτρέπει σε ανθρώπους να ταξιδεύουν παντού σε όλο τον κόσμο χωρίς να πληρώνουν για την διαμονή τους, χωρίς την παραμικρή οικονομική συναλλαγή μεταξύ των μελών. Επίσης τους δίνεται η ευκαιρία να ζήσουν όμορφα και με άνεση τον προορισμό τους και βέβαια να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες. Επιπλέον και πολύ βασικό τα μέλη δεν υποκείνταιι σε φορολογία και απαλλάσσονται από τα διαδικαστικά της ενοικίασης αφού, όπως είπαμε, δεν υπάρχει ανταλλαγή χρημάτων στηνμέση παρά μόνο πραγματική φιλοξενία.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρακτική της ανταλλαγής σπιτιών έχει φτάσει σε  σημεία καμπής και σύντομα θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στην τουριστική βιομηχανία. Η εξαγορά του HomeExchange θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη και πιο δραστήρια ανταλλαγή σπιτιών στον κόσμο. Στα επόμενα δύο χρόνια εκτιμάμε ότι ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες θα οργανώνουν τις διαμονές τους μέσα από το ΗοmeExchange” δηλώνουν ο Emmanuel Arnaud και ο Charles-Edouard.

Το project μπόρεσε να υλοποιηθεί χάρη στη γαλλική αλληλασφαλιστική εταιρεία MAIF, partner της GuesttoGuest, η οποία υποστηρίζει την μελλοντική ραγδαία  ανάπτυξη της συνεργατικής κοινωνίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top