Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Ryanair: Δυνατότητα ετήσιας αύξησης των επιβατών από 5 σε 10 εκατομμύρια στην Ελλάδα

Άγγελος Ρεστάνης - 08 Μάρτιος 2017, 16:24

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαιρετίζει το πλάνο του ΣΕΤΕ για την ανάδειξη της Ελλάδας ως Νο1 τουριστικού προορισμού παγκοσμίως.


Η Ryanair καλωσόρισε το σχέδιο του ΣΕΤΕ, για την ανάδειξη της Ελλάδος ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, σημειώνοντας παράλληλα πως ο στόχος των 35 εκατ. τουριστών θα μπορούσε να αυξηθεί σε 40 εκατομμύρια, μέσω του διπλασιασμού της επιβατικής κίνησης της Ryanair, κατόπιν μείωσης των τελών αεροδρομίων.

Η Ryanair εξέφρασε τη δυνατότητα ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης στην Ελλάδα από 5 εκατομμύρια αυτό το έτος σε 10 εκατομμύρια ανά έτος, κάτι το οποίο θα συνέβαλε σε 2,5 εκατ. επιπλέον ετήσιες τουριστικές αφίξεις, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο του ΣΕΤΕ για 35 εκατ. επισκέπτες ως το 2021. Καθώς το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλάνο υπόκειται σε χαμηλότερα τέλη αεροδρομίων, η Ryanair παροτρύνει την Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας και της Ιταλίας, όπου η μείωση των τελών και των φόρων το περασμένο έτος απέφερε ρεκόρ τουριστικής ανάπτυξης, τροφοδοτούμενη από την Ryanair.

Παράλληλα, η Ryanair παρακινεί την κυβέρνηση και τους ελληνικούς φορείς τουρισμού να τοποθετήσουν τα χαμηλά τέλη αεροδρομίων στον πυρήνα της νέας στρατηγικής ανάπτυξης τουρισμού, προς όφελος της επιβατικής κίνησης, του ελληνικού τουρισμού και της στήριξης των παράπλευρων θέσεων εργασίας.

Ο Kenny Jacobs, Chief Marketing Officer της Ryanair δήλωσε: “Καλωσορίζουμε το πλάνο του ΣΕΤΕ για την ανάδειξη της Ελλάδος ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως, αλλά παράλληλα σημειώνουμε πως ο στόχος των 35 εκατ. τουριστών θα μπορούσε να αυξηθεί σε 40 εκατομμύρια και να επιτευχθεί κατόπιν μείωσης των τελών αεροδρομίων από την ελληνική κυβέρνηση, διαμορφώνοντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για ραγδαία ανάπτυξη.

Η Ryanair θα μπορούσε να διπλασιάσει την ετήσια κίνηση της στην Ελλάδα από 5 εκατ. σε 10 εκατ. επιβάτες, μόνο εάν το κόστος για πτήσεις από και προς την Ελλάδα μειωθεί. Παρακινούμε την Ελλάδα να ακολουθήσει ως παράδειγμα την Ισπανία και την Ιταλία, όπου η μείωση των τελών αεροδρομίων απέφερε τεράστια ανάπτυξη και τουρισμό καθ’όλη την διάρκεια του έτους. Τα χαμηλότερα κόστη, θα φέρουνε μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, περισσότερους τουρίστες, περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, καθώς και περισσότερες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες πολίτες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top